Hlavní obsah

Pocta Vladimíru Mišíkovi spojí pivo a rockovou muziku

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1973 se v Nymburce zrodila skupina ETC – Vladimír Mišík (zpěv, kytara), Petr Pokorný (kytara), Vladimír Padrůněk (baskytara) a Miroslav Hrubý (bicí). Nyní, po 44 letech, se do Nymburka vrací u příležitosti sedmdesátých narozenin svého frontmana Vladimíra Mišíka.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Vystoupí na dvoudenním hudebním festivalu PivoTest. To pivo v názvu není náhodou, neboť se zde vedle hudebních skupin představí i dvacet druhů piva z produkce malých pivovarů.

Souvislost kapely ETC a piva objasní i osobní vzpomínka Vladimíra Mišíka z knihy Lukáše Trejbala Rockokodák: „Dostali jsme tenkrát kontakt na bubeníka Mirka Hrubého, který je místní rodák a ten nám vlastně zkušebnu navrhnul. Pak jsme si v Nymburce udělali takový malý soustředění, ve zkušebně jsme bydleli. Vegetovali jsme tu tím způsobem, že když jsme se ráno vzbudili, zkoušeli jsme. Když nás to přestalo bavit, šli jsme na pivo do nějaký hospody a pak šli zase zkoušet. Vlastně to byly úplný začátky a první sestava ETC vůbec. Nymburk je město, kde ETC vyloudilo první kultivovaný nebo méně kultivovaný tóny. Tady je náš začátek.“

Pátek 15. září se na třetím ročníku této hudební akce, která je pořádána na někdejším fotbalovém hřišti nymburského Polabanu, ponese od 15. hodiny v duchu oslavy narozenin a vyseknutí poklony muzikantovi Vladimíru Mišíkovi. Dokonce převezme z rukou nymburského starosty Pavla Fojtíka městské vyznamenání – stříbrného Nymburského lva.

„Rozhodně nechceme, aby akce působila nějak pateticky nebo nemístně dojímavě, jen bychom rádi projevili úctu člověku, který nejen v muzice, ale i v osobním životě hodně dokázal,“ řekl organizátor festivalu Josef Podolák.

Na pódiu se s ETC vystřídají Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc, Nespoutaní hoši, Eclipsa of Heaven, Oliverova dálka, Hitfakers a Rózinky.

Vlastní PivoTest v sobotou 16. září nabídne kromě dobrého piva rovněž výbornou rockovou muziku. Představí se Vltava, Znouzecnost, Telegraf, Kranz J. S. Rivival, Diesel, Razz, Qwil. Program zahájí ve 13 hodin mladá punková Drsná stěna.

Jednotlivé vstupenky na každý festivalový den zvlášť je možné zakoupit v předprodeji za 250 Kč, dvoudenní pak v předprodeji stojí 450 Kč. V Nymburce si vstupenky můžete zakoupit v Turistickém a informačním centru a v Hudebním klubu Mlejn, v Poděbradech také v Turistickém informačním centru nebo v síti Ticketstream.          

Reklama

Výběr článků

Načítám