Hlavní obsah

Po prvním kole korfbalové soutěže dorostu panuje největší radost na Hané a jihu Čech

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov a České Budějovice. To jsou týmy, kterým nejlépe vyšel vstup do nové sezóny nejvyšší korfbalové soutěže dorostu. Oba celky si připsaly první dvě letošní výhry a mohou se těšit z prvních dvou pozic v tabulce.

Článek

MINITURNAJ V BRNĚ

Mistr hned na úvod padl. První kolo nejvyšší dorostenecké soutěže přineslo porážku loni zlatého týmu z Brna. O jeho skalp se po výsledku 14:11 postaral Prostějov. Korfbalová líheň tak hned na startu nové sezóny naznačila, že letos možná pomýšlí výš než na loňskou třetí pozici.

Den „blbec” naopak v Brně Prožil Šenov. Nejen, že v sedmi lidech oba své duely prohrál, ale nedařilo se mu i po dalších stránkách. Jeho hráčka Kristýna Holubčíková si za komentáře na adresu rozhodčích „vysloužila“ v prvním klání červenou kartu, a navíc Šenov v každém zápase ztratil jednoho hráče z důvodu zranění.

Kristýna Holubčíková (hráčka, Šenov): „Dvě zranění a červená karta, to opravdu není moc dobrý start do sezony. V prvním utkání proti Brnu jsme se ze začátku drželi, jenže jsme hráli v sedmi, a Brno na nás v obraně hrálo velmi těsně. Navíc proti nám nestál jen soupeř, ale i rozhodčí. Hodně sporných momentů pískli proti nám, což jsem okomentovala a dostala zaslouženě žlutou kartu. Následnou červenou už moc nechápu, řekla jsem jen, aby začali pískat. Ostatní na ně pokřikovali třeba i sprostě a nic se nestalo. Proti Prostějovu už jsme to měli těžké, ale drželi jsme se do stavu 6:6. Pak bohužel soupeř odskočil, zranil se nám můj brácha a bylo hotovo.”

Brno KK U19 - Šenov KC-ZŠ U19 19:8

Šenov KC-ZŠ U19 - Prostějov SK RG U19 9:19

Brno KK U19 - Prostějov SK RG U19 11:14

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Nováček sebral všechny body. České Budějovice v loňském roce dorostenecký tým do soutěže nenasadil, letos svého zástupce mají. A hned na úvod zvládli mladíci z jihu Čech oba domácí zápasy. Nový Lískovec přehráli po boji 14:10 a Náchod pak přehráli jasněji 17:10.

Naopak podobně jako Šenov vstoupil do nové sezóny Nový Lískovec, jenž první kolo odehrál pouze v sedmi lidech a obě utkání ztratil.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „Tohle je parádní vstup do České dorostenecké korfbalové extraligy - dvě výhry, z toho jedna jen v sedmi lidech (Barča Buzková nastupovala už do prvního zápasu s pochroumaným kotníkem), minimálně na pár hodin první místo v průběžné tabulce týmů i střelců, to je prostě skvělá sobota. Doufám, že si všichni hráči vítězství užili. Z mého pohledu si obě zasloužili, rozhodně chtěli a bojovali víc než soupeři, kteří k nám dorazili. Myslím si, že jsme dokázali předvést to, na čem jsme skoro dva měsíce pracovali, a už teď se těším na další kolo. Kéž by se nám dařilo stejně.”

České Budějovice KCC Sokol U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 14:10

Brno KK Nový Lískovec U19 - SK Plhov Náchod U19 10:20

České Budějovice KCC Sokol U19 - SK Plhov Náchod U19 17:10

Reklama

Výběr článků

Načítám