Hlavní obsah

Plzeňští futsalisté přivezli z Kladna první ligový bod

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Futsalisté SK Interobal Plzeň zavítali ve třetím kole Chance futsal ligy na půdu FK Kladno.

Foto: Michael Sinkule
Článek

Hosté vstoupili do zápasu dobře a v úvodních minutách si připravili několik dobrých příležitostí a zatlačili domácí do hluboké defenzivy. Z velkého tlaku ale vyprodukovali pouze jeden gól, když se po rohovém kopu prosadil střelou Štrajt.

Domácí se začali osmělovat až kolem desáté minuty a výsledkem jejich aktivity byl velký počet hostujících faulů a z toho rezultovaly dva 10metrové kopy, ale domácí Kaválek ani jeden z nich neproměnil. Trefil se až 18. minutě domácí kapitán Šnídl. Do kabin se ale šlo za stavu  2:1 pro Plzeň, protože pár vteřin před sirénou se prosadil mířenou střelou opět Štrajt.  

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, když po 20 sekundách hry bylo opět vyrovnáno. V dalších minutách byl obrázek hry stále stejný. Hosté dobývali domácí obranu, domácí pak zase čekali na plzeňské chyby, ze kterých podnikali rychlé brejky. Po několika neproměněných plzeňských šancích udeřilo na druhé straně, svůj druhý gól přidal Šafář.

Nakonec se hostům povedlo zápas alespoň zremizovat, když se trefil ve 38. minutě Kasýk nekompromisní střelou pod břevno. Stejný hráč mohl ještě v následné powerplay zařídit hostujícímu týmu výhru, ale jeho střela skončila pouze na tyči kladenské branky.

Branky: 18. Šnídl, 21. Šafář (Veselý), 31. Šafář (Šnídl) – 6. Štrajt (Štverák), 20. Štrajt (10m kop), 38. Kasýk (Stejskal) Karty:   20. Kuč (KLA) – 11. Kučera (PLZ)  

K zápasu se vyjádřil trenér plzeňských futsalistů Petr Kučera:

„Od zápasu na Kladně jsem čekal víc, ať už se to týká předvedené hry či bodového zisku. Sice je teprve 3. kolo, ale remíza v tomto zápase neřešila nic ani pro jeden tým. Po špatném začátku soutěže se momentálně nenacházíme v dobrém psychickém rozpoložení a na hřišti je to znát. Malá sebedůvěra se ukazuje hlavně v řešení gólových příležitostí, protože i v tomto zápase jsme si jich vypracovali dost. Klukům nemůžu upřít snahu a bojovnost, ale lehkost z přípravy je pryč. Do zápasu se Spartou půjdeme s tím, že nemáme co ztratit, že hosté jsou ti, co musí, a to by nám mohlo vyhovovat. Doma jsme Spartu už porazit dokázali, tak proč to nezopakovat i teď v pátek."

Reklama

Výběr článků

Načítám