Hlavní obsah

Plzeňský Prazdroj vydal dosud nejrozsáhlejší publikaci o své historii

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke 170. výročí založení Plzeňského Prazdroje a uvaření první várky piva Pilsner Urquell vychází unikátní kniha "Plzeňský Prazdroj – Příběh, který nepřestává inspirovat".

Foto: Plzeňský Prazdroj

Čtenáři se mohou těšit na příběh jednoho z nejúspěšnějších českých pivovarů plný dosud málo známých informací.

Článek

Kniha byla představena ve středu 21. listopadu v nově otevřené Pilsner Urquell Galerii v Praze U Lužického semináře, kde ji slavnostně pokřtil herec a scenárista Zdeněk Svěrák.

Čtenáři se mohou těšit na příběh jednoho z nejúspěšnějších českých pivovarů plný dosud málo známých informací a zarámovaný společenskými reáliemi jednotlivých období.

Autory knihy jsou Vladimír Jurina, plzeňský novinář Josef Kejha a historik Jiří Janouškovec. Nový titul nabízí mnoho zajímavostí i méně známých faktů o Plzeňském Prazdroji a pivu Pilsner Urquell, například detaily o důvodech a průběhu vzniku pivovaru nebo zatím nepublikované události v Prazdroji po roce 1948.

"Věřím, že kniha bude pro řadu čtenářů nejen poutavým příběhem o historii našeho pivovaru a životě jeho zaměstnanců, ale stane se i zdrojem zajímavých informací o širších společenských souvislostech napříč dvěma stoletími. Je to ideální vánoční dárek nejen pro příznivce plzeňského piva," poznamenal jeden z autorů knihy Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.  

Křtu knihy se ujal herec a scenárista Zdeněk Svěrák, kterého s plzeňským pivem spojuje i dlouholetá partnerská spolupráce Plzeňského Prazdroje s Divadlem Járy Cimrmana i s Centrem Paraple. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám