Hlavní obsah

Plzeňský kraj zná vítěze letošního ročníku soutěže Regionální potravina

Novinky, Ivo Šašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 11. července se v Klatovech již po osmé sešla hodnotitelská komise soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje, aby pro rok 2017 vybrala v jednotlivých kategoriích výrobky, které navrhla ministrovi zemědělství k udělení značky regionální potravina.

Foto: Foto archiv SZIF

Vítězné výrobky soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2017

Článek

Komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství České republiky, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Potravinářské komory a Plzeňského kraje vybírala z přihlášených potravinářských výrobků, kterých se letos sešlo 81. 

Kromě ochutnávek předložených vzorků věnovali odborníci pozornost i úplnosti označování soutěžních potravin a jejich názvům. Stejně jako v minulých letech se soutěžilo v devíti kategoriích. O náročnosti soutěže svědčí i fakt, že v jedné kategorii se komise rozhodla ocenění neudělit přesto, že přihlášené výrobky sice splnily všechny podmínky, ale nezdály se být výjimečné.

Vítězové jednotlivých kategorií soutěže mohou značku používat 4 roky. Po tuto dobu jsou zařazeni do krajského katalogu, který je zdarma distribuován na ochutnávkách a prodeji vítězných potravin v rámci celého Plzeňského kraje, pro vlastní propagaci dostávají sadu letáků pro zákazníky s informacemi o vítězném výrobku a i mimo kraj se o nich veřejnost dozví prostřednictvím portálu www.regionalnipotravina.cz. 

V Plzeňském kraji proběhne nejméně 16 akcí, na kterých budou regionální potraviny prezentovány. Informace o nich budou průběžně zveřejňovány na stránkách www.uhlava.cz a www.masposumavi.cz.

Kdo tedy v letošním roce vyhrál?

Kategorie: Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŘEZNICKÝ COP PIKANTNÍ, výrobce ŘEZNICTVÍ – PIRNÍK, SPOL. S R.O.

Kategorie: Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Cena nebyla udělena

Kategorie: Sýry včetně tvarohu

kozí sýr ŠÁDIN, výrobce ING. OLGA LUKŠOVÁ

Kategorie: Mléčné výrobky ostatní

KEFÍR, výrobce VÁCLAV DUB

Kategorie: Pekařské výrobky včetně těstovin

KLATOVSKÝ SVATEBNÍ KOLÁČ, výrobce STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A POTRAVINÁŘSKÁ KLATOVY

Kategorie: Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MÜSLENKY S VIŠNĚMI, výrobce LENKA HAVLOVÁ

Kategorie: Alkoholické a nealkoholické nápoje

pivo KAROLÍNA SVĚTLÁ 13°, výrobce ROBERT BENEŠ

Kategorie: Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KOUZELNÉ HRUŠKY SE SKOŘICÍ, výrobce OD MACHÁČKŮ S.R.O.

Kategorie: Ostatní

SIVEN UZENÝ S HLAVOU, výrobce ZPRACOVNA RYB KLATOVY A.S.

Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční opět ve spolupráci s Plzeňským krajem na již tradičním Festivalu regionálních potravin v areálu Plzeňského Prazdroje dne 15.9.2017. Součástí vyhlášení bude kromě prodeje a ochutnávek vítězných potravin i bohatý kulturní program.

Reklama

Výběr článků

Načítám