Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod získal dotaci na novou cyklostezku

Novinky, Miroslav Knotek

Investiční akce plzeňského centrálního obvodu získala od Plzeňského kraje podporu ve výši 2,63 miliónu korun. Nová cyklostezka propojí dvě stávající cyklostezky ve Skvrňanech a její realizace začne ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

Zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů – to je cíl třetího plzeňského obvodu vybudováním cyklostezky podél trati Českých drah v Lábkově ulici v plzeňských Skvrňanech, kde musí lidé vstupovat do vozovky a jsou ohrožováni provozem motorových vozidel. Cyklisté se pak pohybují po stávajících úsecích cyklotras, kde jsou nuceni sjet na komunikaci a opět se vracejí na další úsek již existující cyklotrasy. Náklady této akce se odhadují na 3,28 miliónu korun včetně DPH.

„Z této částky nám 80 procent nákladů, tedy zhruba 2,63 miliónu korun, poskytne formou dotace Plzeňský kraj z rozpočtové oblasti Doprava – Budování cyklostezek a cyklotras. Zbylých 20 procent nákladů pak půjde z rozpočtu našeho obvodu,” informoval Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Vznik této cyklostezky je přínosem ve vytváření sítě cyklistických komunikací ve městě Plzni, na níž pak navazuje i celková cyklistická síť kraje. Význam však nebude pouze místní či regionální.

„Provázanost plánované cyklotrasy s cyklotrasou 37 přesahuje i hranice kraje, neboť je součástí mezinárodní Panevropské cyklotrasy Paříž – Norimberk – Praha, která je nejvýznamnější cykloturistickou tepnou Plzeňského kraje,” dodal Radoslav Škarda.

Reklama

Výběr článků

Načítám