Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod chystá na podzim pro své seniory bezpečnostní projekt

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve spolupráci s Městskou policií Plzeň bude od podzimu letošního roku realizován bezpečnostní projekt určený pro seniory, kteří mají trvalé bydliště na území Městského obvodu Plzeň 3.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Projekt se bude v první fázi zabývat konkrétním oslovením občanů seniorského věku s cílem předat této skupině obyvatel potřebné informace a dovednosti, aby se tak snadno nestávali obětí trestných činů či přestupků,“ informuje starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Bezpečí seniorů je v současnosti jednou z priorit a k jejich ochraně lze přispět i formou pravidelných výukových bloků, jenž se budou orientovat na otázky jako osobní bezpečnost, předcházení viktimizace, pořádková, dopravní a kriminální rizika, tedy na rizika, se kterými se může v současnosti senior ve městě a ve svém nejbližším okolí setkat.

„Bezpečnost vnímáme jako prvořadý úkol a vzhledem k nezanedbatelnému riziku týkajícího se seniorů jsme přivítali možnost spolupracovat s Městskou policií Plzeň na tomto projektu. Ten by neměl být jen suchou a nudnou teorií, proto by přednáškové bloky měly být prokládány zajímavými akcemi s bezpečnostní tematikou,“ doplnil místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka  

Bližší informace budou poskytovány cestou webového portálu ÚMO Plzeň 3 a také MP Plzeň v sekci Prevence kriminality.

Reklama

Výběr článků

Načítám