Hlavní obsah

Plzeňské Křižíkovy a Šafaříkovy sady opět po roce oživí výstava dětských prací

Novinky, Pavla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sadový okruh pod náměstím již po šesté ožije výstavou prací žáků Soukromé základní umělecké školy Trnka. Od 6. do 10. června budou moci návštěvníci sadů obdivovat uměleckou zručnost a neomezenou fantazii dětí.

Foto: Pavla Vaněčková
Článek

Výstava Trnková zahrada, která má v letošním roce podtitul Co je pod námi a co je nad námi, je již tradiční akcí, která obohacuje kulturní dění v Plzni. Žáci celý rok tvořili na dané téma a výstava tak představuje výsledky jejich práce za školní rok 2014/2015.

V sobou 6. června od 14 do 18 hodin tu přivítají všechny hravé děti a jejich rodiče na vernisáži výstavy. Návštěvníci budou moci nejen obdivovat vystavené výtvory dětí, ale budou se moci na výstavě i aktivně podílet. Každý, kdo přijde, bude mít možnost sám vytvořit ze speciálního voděodolného materiálu siluetu bytosti, která žije nad námi. Výsledek své práce pak umístí do prostoru parku, kde se stane součástí výstavy, která potrvá do 10. června.

Základní umělecká škola Trnka, která byla založena v roce 2002, má mezi ostatními plzeňskými školami svoje nezastupitelné místo. Školou prošly za jejího fungování stovky talentovaných dětí, které se vzdělávaly ve výtvarném nebo literárně-dramatickém oboru. V rámci výtvarného oboru se pak děti vždy mohly rozhodnout mezi klasickou výtvarkou, keramikou a multimediální tvorbou. Pýchou a radostí školy je pak pravidelné umisťování na předních příčkách v soutěžích základních uměleckých škol v rámci celé České republiky.

Na setkání se těší a zvou žáci a učitelé Soukromé základní umělecké školy Trnka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám