Hlavní obsah

Plesová sezóna Hotelu Zámek Valeč je v plném proudu

Novinky, Gabriela Mácová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimním měsícům každoročně vládnou plesy. Společenská sezóna je v plném proudu a zdaleka se nechýlí ke konci ani v Hotelu Zámek Valeč.

Foto: Gabriela Mácová

Sportovní ples 2015

Článek

Původně byly plesy pořádány šlechtou, později se výsada této vyšší společenské třídy dostala mezi běžné obyvatelstvo – měšťany. V těchto dobách, v 19. století, byly plesy nazývány jako bály, pořádaly je cechy a občanské spolky.

Slavnostní atmosféru těmto událostem dodával také společenský oděv, který se postupem času stal nedílnou součástí těchto kulturních akcí. I nyní jsou na některých plesech speciální požadavky na volbu oděvu.

Pokud zavítáte na Ples první republiky, který se uskuteční 24. ledna v Hotelu Zámek Valeč, vězte, že oděv ve stylu 20. – 30. let bude velmi vítaným prvkem. Ostatně kdo by se nechtěl vrátit do časů Adiny Mandlové a Oldřicha Nového, a spolu s líbivými tóny známých evergreenů a dalších šlágrů se nechat bavit stylovým doprovodem v podobě Melody Gentlemen Lednice.

V únorových měsících nás ještě čeká 7. února Sportovní ples pořádaný valečským sportovním klubem a 27. února Vojenský ples.

Devátého ledna proběhl za účasti více než 500 návštěvníků v Hotelu Zámek Valeč už podruhé Ples lovu a hojnosti, který nabídl k tanci a poslechu krojovanou skupinu Stříbrňanka a Carrie. Návštěvníci mohli vyhrát ve velmi bohaté tombole divočáka, srnce i bažanty a další hodnotné ceny.

Fotografie z tohoto povedeného večera si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Kromě toho letos do nabídky Hotlu Zámek Valeč patří rovněž taneční kurzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám