Hlavní obsah

Plameny zničily střechu a podkroví bývalé školy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Téměř miliónovou škodu způsobil v úterý 22. srpna odpolední požár rekonstruovaného jednopodlažního objektu bývalé školy na náměstí Komenského v Tlumačově na Zlínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár bývalé školy.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn a podle vyšetřovatele hasičů vše nasvědčuje tomu, že požár vznikl v souvislosti s instalací izolace na střeše objektu,“ informoval tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

O požáru se hasiči dozvěděli v 15:55 hodin. Do jeho likvidace se postupně zapojilo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Na místo hlášené události zamířili profesionální hasiči z Otrokovic a Kroměříže, současně i dobrovolní hasiči z Kvasic a místní jednotky. V dalších minutách byl vyhlášen poplach také jednotkám dobrovolných hasičů z Hulína a Otrokovic.

Požár zasáhl část střechy a podkroví. „Hasiči vybaveni dýchací technikou vnikli do objektu a zahájili hašení jednotlivých ložisek hoření. Asi čtyřicet minut po příjezdu na místo zásahu dostali požár pod kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření. Pomocí dalšího automobilního žebříku, který si velitel zásahu povolal jako posilu z centrální stanice Zlín, rozebrali zasažené části střešní konstrukce a dohasili zbývající ložiska hoření. V 17:30 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci události,“ sdělil Libor Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám