Hlavní obsah

Pětiletého chlapce, který se ztratil u přehrady, objevila až posádka vrtulníku

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedny z nejtěžších chvil v životě prožívala ve čtvrtek odpoledne mladá maminka. Nedaleko Sečské přehrady se jí ztratil pětiletý syn. Chlapce našla nezraněného posádka vrtulníku.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Se žádostí o pomoc se zoufalá matka obrátila na tísňovou linku krátce po půl jedné odpoledne. "Oznámila, že se jí v Seči u Chrudimi v blízkosti přehrady ztratil syn a nereaguje na volání," uvedla tisková mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Hasiči podle jejích slov nenechali nic náhodě. Na místo vyslali vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové, povolána byla i potápěčská skupina hasičů a profesionální a dobrovolní hasiči ze Seče pročesávali okolí.

Právě posádce vrtulníku se nakonec chlapce podařilo najít. Policisté informovali posádku o pohybu chlapce a dali jí rovněž popis. Vrtulník poté vzlétl a prozkoumával břehy nádrže. "Zhruba kilometr od shromaždiště posádka zpozorovala malého chlapce, který stál na břehu u vody. Vrtulník přistál nedaleko, ale chlapec začal utíkat. Lékař za ním vyběhl a dostihl ho. Dítě bylo následně předáno policistům, kteří jej odvezli k matce," popsala netradiční zásah leteckých záchranářů mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.

Vzpomínkou na dobrodružství bude malému útěkáři plyšová hračka dráčka Záchranáčka, kterou dostal od hasičů na památku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám