Hlavní obsah

Pavilon Vsetínské nemocnice má novou fasádu a opravené balkóny

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavilon Vsetínské nemocnice nazvaný Čtyřlístek, ve kterém sídlí dětské oddělení, lékařská mikrobiologie a dočasně také neurologie a interní společný lůžkový fond, dostal nový „kabát“. Oprava fasády, balkónů a zábradlí přišla na necelé dva milióny korun (bez DPH), které hradil Zlínský kraj.

Foto: Lenka Plačková
Článek

Důvodem oprav s využitím vysokozdvižných plošin a horolezecké techniky bylo napadení staré fasády houbami a mikroorganismy. Práce tak zabránily dalšímu poškození vnějšího pláště objektu.

„Bylo nutné umýt fasádu, udělat lokální opravy, stavební úpravy porušených ploch, následně impregnaci a nový nátěr,” specifikoval práce stavební technik Vsetínské nemocnice Ing. Zdeněk Kostka s tím, že souběžně probíhaly opravy balkónů a zábradlí, včetně potřebných klempířských prací.

Nový nátěr budovu zcela proměnil a sladil její vzhled se sousedním novým interním pavilonem. Původní žlutou barevnost vystřídala kombinace bílé, zelené a šedé barvy. Oprava fasády přišla na více než 1,3 miliónu korun, dalších bezmála čtyři sta tisíc korun stála oprava balkónů.

Z prostředků Zlínského kraje se ve Vsetínské nemocnici ještě do konce roku zřídí druhý izolační pokoj s vlastním sociálním zařízením na chirurgickém oddělení, vymění se okna, opraví fasáda budovy dopravy, hlavní vstup do chirurgického pavilonu, provedou se úpravy parku před oddělením následné péče a opraví komunikace mezi kapličkou a budovou stravovacího provozu.

Celkem tak Zlínský kraj na opravy a rekonstrukce majetku ve Vsetínské nemocnici vynaloží téměř 9,5 miliónu Kč. Do nemovitostí vlastněných krajem se touto formou vracejí prostředky, které mu nemocnice hradí za jejich pronájem. Největší investicí je samozřejmě stavba nového interního pavilonu, který se – již kompletně vybaven – veřejnosti otevře do konce letošního roku.  

Reklama

Výběr článků

Načítám