Hlavní obsah

Patchworkářky darovaly své výtvory porodnici

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvě narozená miminka se v porodnici Jesenické nemocnice nově nosí v originálních a ručně šitých patchworkových zavinovačkách. Celkem 12 kousků těchto zavinovaček věnovaly do porodnice patchworkářky z jesenického Střediska volného času DUHA.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Každá zavinovačka je jedinečná a originální, neboť patchworkové peřinky vznikají tak, že se nejdříve sešívají různé kousky látek, čímž vzniknou různé obrazce.

„Nádherné zavinovačky ocení především čerstvé maminky, které tak nemusí své miminko balit do sice maximálně funkčních, ale vizuálně přeci jen nemocničně sterilních zavinovaček, které jsou na oddělení zdarma k dispozici,“ uvedla vrchní sestra dětského oddělení Jesenické nemocnice Blanka Syrovcová.

V Jesenické porodnici se každý měsíc narodí okolo 20 dětí, jen v srpnu to bylo celkem 26 novorozenců. Nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí mimo jiné také skupinové cvičení i předporodní kurzy.

Od června mají maminky k dispozici zcela nové zrekonstruované sociální zázemí, jehož modernizace vyšla nemocnici na 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám