Hlavní obsah

Paschalia olomucensia začíná čtyřiadvacetihodinovým čtením Bible

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci projektu Paschalia olomucensia se v kapli svatého Jeronýma v Olomouci uskuteční ojedinělá událost. Po dobu 24 hodin se mohou zájemci zapojit do čtení Bible, které začne v pondělí v 16.45 hodin a skončí v úterý v 17 hodin.

Foto: paschaliaolomucensia.cz
Článek

Celodenní a celonoční čtení  Bible je výjimečným projektem, který má svůj počátek v Římě. Pořádá ho České katolické biblické dílo ve spolupráci s Maltézskou pomocí Olomouc, Římskokatolickou farností sv. Mořice a sestrami Paulínkami.

První ročník uměleckých performancí Paschalia olomucensia je pořádán u příležitosti 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Organizátoři připravují v prostorách olomouckých kostelů řadu koncertů.

Zajímavá bude i výstava fotografií Jindřicha Štreita Jedno světlo, jejímž patronem je Jan Budař. Nabídne velkoformátové fotografie s tematikou mentálně postižených osob a keramické kachle vytvořené lidmi s handicapem.

Na programu je také vystoupení Rapsodického divadla, které se zhostí legendy El Cristo de la Luz od Julia Zeyera z trilogie Tři legendy o krucifixu.

Projekt se uskuteční v době od 18. března do 24. dubna, zaštiťují ho olomoucký primátor Martin Novotný a olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám