Hlavní obsah

Pacienty Dialýzy Šumperk vozí nový výtah

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pacienti s onemocněním ledvin se na šumperské dialýze vozí novým výtahem. Zdravotnické zařízení investovalo do obměny původního vybavení a zakoupilo nový moderní výtah za více než milión korun. Novým výtahem se přitom nebudou vozit pouze pacienti a zaměstnanci, ale poslouží i k zásobování budovy.

Článek

„Výměna výtahu pro nás byla velmi významná a potřebná, dialyzační sál se totiž nachází v patře a naši pacienti tudíž výtah v budově velmi intenzivně využívají,“ vysvětlil primář Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer s tím, že nový výtah nahradil starší zařízení, které fungovalo v budově více než dvacet let a neodpovídalo již dnešním standardům.

Nový výtah je esteticky příjemný, komfortní, a navíc má i úsporný elektromotor a tichý chod. „Nový výtah plně vyhovuje současným evropským normám a skvělou technickou vychytávkou je motor umístěný přímo v šachtě. Výtah tak nepotřebuje strojovnu, což byl i jeden z důvodů, proč jsme vybrali právě tento typ,“ doplnil MUDr. Schlemmer s tím, že pořízení nového výtahu vyšlo na milión korun.

Modernější přesun mezi patry ocení všichni zájemci o hemodialýzu, hemodiafiltraci či peritoneální dialýzu, a to jak ze Šumperska, tak i z jiných lokalit - například v rámci letního pobytu a s ním spojené dialyzační péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám