Hlavní obsah

Pacienti z Šumperska už nemusí dojíždět za kardiologickou péčí, nemocnice rozšiřuje své služby

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jistě dobrá zpráva pro všechny pacienty z šumperského regionu s onemocněním srdce. Za základní kardiologickou péčí už totiž nebudou muset dojíždět do vzdálenějších oblastí. Nemocnice Šumperk díky úzké spolupráci s FN Olomouc rozšiřuje své služby o nové výkony i metody diagnostiky.

Foto: Tereza Bulková, Nemocnice Šumperk

Kardiologickou ambulanci naleznou pacienti v 5. patře pavilonu A. V budoucnu by ale měla své zázemí najít v novém pavilonu R.

Článek

„Naše nemocnice se dohodla s Fakultní nemocnicí Olomouc na užší spolupráci, zahrnující nejen odborné vzdělávání našich lékařů v oblasti kardiologie, ale také dohodu o obecné spolupráci mezi oběma zdravotnickými zařízeními. Díky tomu jsme schopni postupně rozšířit naše kardiologické služby o nové diagnostické metody i zákroky. Myslím, že je to pro zdejší region výborná zpráva, protože pacienti už nebudou muset za základní kardiologickou péčí dojíždět,“ informoval ředitel Nemocnice Šumperk MUDr. Radan Volnohradský.

Do šumperské nemocnice nově dojíždí celkem čtyři lékaři z olomoucké fakultní nemocnice. Ve spolupráci s šumperskými odborníky nabídnou pacientům konzultace, léčbu a i vyšetření na závažná kardiologická onemocnění.

Nově jsou lékaři schopni poskytnout kvalitní odbornou péči například pacientům po prodělaném srdečním infarktu, srdečním selhání, pacientům s nemocemi periferních cév, se srdeční arytmií nebo lidem se zvýšeným krevním tlakem. V kardiologické ambulanci budou probíhat také kontroly pacientů po specializovaných výkonech, například po koronoragrafiích a angioplastikách, po kardiologických operacích či po  arytmologických vyšetřeních.

„Pacienti tak už nebudou muset složitě cestovat do centra, kde proběhl výkon, mají tak zajištěn lepší komfort, přitom jejich zdravotní stav posuzuje kardiolog specialista,“ vysvětluje primář interního oddělení Nemocnice Šumperk MUDr. Jiří Kopecký.

Nemocnice Šumperk plánuje do kardiologické ambulance také investovat značné finanční prostředky. Kromě nového echokardiografického přístroje za 5 miliónů korun plánuje pořídit také nová EKG a další moderní technologie. Kardiologickou ambulanci naleznou pacienti v 5. patře pavilonu A. V budoucnu by ale měla své zázemí najít v novém pavilonu R, jehož otevření plánuje nemocnice ještě letos.

„Uzavřením dohody s Fakultní nemocnicí Olomouc dochází jednoznačně k zvýšení kvality péče o naše pacienty. Práce kardiologů ze specializovaného centra v naší nemocnici je v tomto směru opravdu nadstandard, jejich odborná úroveň a možnosti jsou jednoznačně vysoké,“ dodal primář.

Reklama

Výběr článků

Načítám