Hlavní obsah

Oživlé prohlídky na zámku v Moravské Třebové

Novinky, Jindřich Kos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní večer 19. července se zámek v Moravské Třebové zahalí tajemstvím stvoření umělé bytosti. Od 18 hodin budou v komnatách zámku probíhat oživlé prohlídky s nesmrtelným příběhem na motivy románu Frankenstein od Marry Shalley.

Foto: Jindřich Kos

Zámek Moravská Třebová

Článek

Jedná se o příběh mladého vědce Viktora Frankensteina, který se na svých studiích na univerzitě seznámí s učením svého profesora, že je možné z neživých látek vytvořit živou bytost. Po několika letech snažení se mu to nakonec jedné noci podaří.

Bytost, kterou stvořil, je větší než lidé a má děsivý obličej, mimo to je obdarována velkou, těžko zkrotitelnou silou. Když si Viktor uvědomí, co svým konání provedl, je už pozdě. Netvor mu utekl, ale po čase se znovu shledávají, ve Viktorově rodném městě, kam odcestuje ke své rodině, kvůli záhadné smrti svého nejmladšího bratra.

Podaří se Viktorovi ochránit svou rodinu před zlem, které sám stvořil? To se můžete dozvědět v neděli 19. května na zámku v Moravské Třebové při večerních prohlídkách. Představení v adaptaci divadelní skupiny Exulis z Brna je vhodné pro diváky každého věku, kteří se rádi bojí.

Začátky prohlídek jsou v 18:00, 19:00, 20:00 a 21:00 hodin

Další oživlé prohlídky na zámku v Moravské Třebové budou probíhat v sobotu 8. srpna od 18 hodin. Tentokrát se bude jednat o romantický příběh z prostředí francouzského královského dvora - Muž se železnou maskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám