Hlavní obsah

Ostravu čekají oslavy 80. výročí Nové radnice

Novinky, Michal Režnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na státní svátek, ve čtvrtek 28. října, si Ostrava pro návštěvníky připravila oslavy 80. výročí otevření Nové radnice. Zábava je přichystána pro celou rodinu od samého rána. Večer bude vše završeno ohňostrojem.

Foto: Michal Režnar

Oslava 80. výročí Radnice města Ostravy

Článek

Čtvrtek 28. října bude v Ostravě vskutku velkolepý. Plný zábavy, ale také historie. Radnice města Ostravy totiž oslavuje významné kulaté výročí od slavnostního otevření ke kterému došlo 28. října 1930.

Vyhlídka z Nové radnice zadarmo pro všechny

Nejvyšší radniční budova v Česku (85,60 m) nabízí v tento slavnostní den vstup zdarma. Pokochat se bezplatnou nádhernou vyhlídkou je možné od 10 do 16 hodin. Vyhlídka ovšem není jediné lákadlo. Již před desátou hodinou budou před radnicí vystaveny historické exponáty. Spatřit bude možné kupříkladu autoveterány, dobové hasičské vozidlo včetně uniformované obsluhy či historický velocipéd.

Zájemci si za doprovodu průvodců budou moci prohlédnout také prostory radnice, které jsou běžně nepřístupné. Na návštěvníky tak čeká kancelář primátora a místní rady, obřadní síň či sál zastupitelstva.

Ve vestibulu radnice je připravena také výstava s názvem "Nová radnice osmdesátiletá". Díky výstavě lze nahlédnout do historie této dominanty města.

Před radnicí bude zábava

Přímo na Prokešově náměstí před radniční budovou bude k mání zábavný program. Všem zahraje swingový orchestr, pobaví bavič, imitátor či herecké postavy z 30. let. Jako zajímavost se jeví také flašinetář.

V pár metrů vzdálených Komenského sadech budou děti jako v ráji. Čeká je trampolína, klauni, baviči a spousta dalších atrakcí.

Vše bude večer završeno ohňostrojem. Ohňostroj je naplánován na 18.30.

K Nové radnici historickou tramvají

Přímo z hlavního nádraží pojede v pravidelných intervalech historická tramvaj. První spoj bude vypraven v 9.08. Za nostalgickou jízdu zájemci zaplatí 20 Kč, děti polovinu.

Pro návštěvu oslav je nutno vystoupit na zastávce Hotelový dům Jindřich. Věž radnice poté nelze přehlédnout. Jízdní řád najdete ve fotogalerii.

Reklama

Výběr článků

Načítám