Hlavní obsah

Ostravský sportovní den ozdobily výkony skokanů o tyči

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od dopoledních hodin patřilo ve středu 30. května náměstí T. G. Masaryka v Ostravě sportovcům. Atletický oddíl Ostrava-Poruba zde pořádal tradiční Ostravský sportovní den 2012.

Foto: Josef Zajíc

Ostravský sportovní den 30. května 2012

Článek

V dopoledních hodinách se prezentovali mladí vzpěrači a atleti, kteří přítomným divákům předvedli své sportovní umění v silovém trojboji, a mladé atletky a atleti ve skoku vysokém. Děti měly připraveny skákací trampolíny, skákací hrady a další doprovodné atrakce.

V odpoledních hodinách, za krásného, teplého počasí byla stará radnice na Masarykově náměstí svědkem zajímavých bojů skokanů o tyči, kteří divákům předváděli své nejlepší umění.

Nejprve se představily ženy a dívky. Pak nastoupili v soutěži ve skoku o tyči muži. Mezi ně se vklínila svým výkonem 390 cm polská závodnice Agnieszka Wrona, která byla jediná schopná sekundovat výkonům mužů.

Boj o nejlepší pokračoval. Laťku pořadatelé zvedali po deseti centimetrech. Na výšce 470 cm už závod začínal nabírat grády a některým sportovcům už nestačil jen jeden pokus, některým už ani ten třetí. Na této výšce skončili svoji pouť Michal Stuchlík a Pavel Baar.

Na výšce 480 cm své pokusy ukončil Tomáš Veverka. Pak pořadatelé přesně vyměřili další postupnou výšku na 490 cm, kterou hravě přeskočil Ondřej Honka a "šlo se na 500 cm". To už je hodně vysoko... Teprve od této výšky začali závodit dva nejlepší zúčastnění závodníci - Adam Ptáček z Kroměříže a Lukáš Bechyně z Plzně.

Laťku ve výšce 500 cm hravě zdolali oba - jak Bechyně, tak Ptáček. Nepodařilo se to Ondřeji Honkovi, který tak obsadil výkonem 490 cm třetí příčku. Oba "kaskadéři", jak je nazval spíkr dne, si pak nechali laťku zvednout na 520 cm.

Tato výška se stala osudným Adamovi Ptáčkovi, kterému se ani na třetí pokus ji překonat nepodařilo. Lukáš Bechyně výšku zdolal a stal se vítězem soutěže. Pak si nechal zvednout laťku do výšky 542 cm, což by byl jeho osobní rekord. Skočit se mu ji ale nepodařilo.

Co se naopak podařilo - jak závodníkům, tak Ostravanům - prožít krásné sportovní odpoledne.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám