Hlavní obsah

Ostravský Sportovní areál U Cementárny se rozšiřuje

Novinky, Josef Zajíc

Druhá etapa rozšíření Sportovního areálu In-line bruslení U Cementárny v Ostravě-Vítkovicích byla zahájena. Staveniště je předáno a už tam jezdí bagry.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.9.2017 Výstavba II. etapy Sportovního areálu U Cementárny - Ostrava - Vítkovice

Článek

Slavnostní otevření I. etapy rozšíření Sportovního areálu In- line bruslení se konalo 6. září 2014 za přítomnosti nejlepších in-line bruslařů v České republice.

Byla vybudována klopená dráha v délce 200 metrů, která má speciální povrch. V oploceném areálu je ještě další 400metrová dráha, na kterou navazuje úsek v délce 1200 metrů. Vedle areálu je stále funkční a hojně využíváno velmi dobře vybavené dětské hřiště. Současný areál je otevřen od 8.00 do 20.00 hodin. Na prodloužené trati okolo parčíku se dá jezdit kdykoliv.

Projekt II. etapy počítá s rozšířením stávajícího Sportovního areálu U Cementárny. Bude postavena další dráha v délce 1500 metrů, která bude volně navazovat na areál I. etapy. 

Dále budou vybudovány tenisové kurty s nejnovějším umělým povrchem, skate park z monolitického betonu a parkourové hřiště. Bude provedena rekonstrukce komunikací a chodníků, osvětlení, mobiliáře včetně vybudování parkoviště pro 171 vozidel. Vše na ploše více než 140 000 metrů čtverečních.

Ve výstavbě je také objekt zázemí - šatny, bistro, zázemí pro sportovní kluby i veřejnost. Bude zde zřízena půjčovna vybavení pro in-line bruslení. Bude rozšířena nabídka služeb pro další sportovní aktivity a trávení volného času veřejnosti.

Financování Sportovního areálu U Cementárny, II. etapa je zajištěno z rozpočtu statutárního města Ostrava. Realizátorem projektu je obchodní společnost SAREZA s.r.o. Finanční náklady na investiční akci: 87 miliónů korun. Předpokládané zahájení provozu: srpen 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám