Hlavní obsah

Ostravský Landek pokoří šerpové, na zádech ponesou pivo

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Ostravy míří silácká soutěž. Dvoučlenné týmy totiž budou muset v sobotu 30. července zdolat zhruba osmikilometrovou trasu od Slezskoostravského hradu na Landek se sudem piva na zádech, tedy 65 kily. Nejrychlejší tým se může těšit na 4 soudky piva.

Článek

Milovníky piva čeká velká dřina. Na startu si odvážlivci umístí na záda speciální dřevěný nosič, na něj naloží 50litrový sud s pivem a vyrazí na cestu. Bude před nimi nelehký úkol. Ujít osm kilometrů od Slezkoostravského hradu na Landek s pořádným nákladem na zádech. Závod odstartuje v 11 hodin, registrace týmů však bude probíhat už od 10. hodiny.

Odměna čeká na každý tým, který splní tento nároční úkol v časovém limitu. Těšit se může na 60 piv a nejrychlejší tým dokonce na hlavní cenu v podobě čtyř 30litrových sudů. A to není všechno. Všechny jistě potěší skvělý pocit ze splnění úkolu. Kdo stane na stupních vítězů, tak to se bojovníci dozví na hradě kolem 17. až 18. hodiny.

Na startu bude připraven atraktivní doprovodný program. Od 11. do 18. hodiny si tu budete moc vyzkoušet bungee running, zahrát stolní hokej anebo kuželky. K tomu všemu nebude chybět dobré jídlo, pití a také muzika.

Radegast Ostravský šerpa je čtvrtým dílem ze seriálu šerpských závodů, které se konají v průběhu léta na Moravě. Závod se už předtím konal v Ostravici v Beskydech, v Olomouci a také v Lukově u Zlína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám