Hlavní obsah

Ostravská pasáž Vesmír je již v provozu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý 17. prosince je v Ostravě definitivně otevřena pasáž Vesmír, která propojuje ulice Tyršovou a Nádražní. Pasáž bude vždy od 23 do 5 hodin uzavřena.

Foto: Josef Zajíc

Pasáž Vesmír v Ostravě. Pohled z ulice Nádražní. 17.12.2013

Článek

Pasáž Vesmír je zrekonstruována do módní šedé barvy. Rekonstrukce začala v září letošního roku. Náklady činily 4,8 miliónu korun.

Podstatnou změnou, která provází dokončenou rekonstrukci pasáže Vesmír, je její uzavření v nočních hodinách od 23 hodin do 5 hodin ráno dalšího dne.

„K tomuto kroku jsme přistoupili především na základě zajištění bezpečnosti obyvatel bytových domů v ulicích Nádražní a Tyršova,” zdůvodnil krok místostarosta Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Dalibor Mouka. 

„Zabráníme tak i tomu, aby se zde v nočních hodinách zdržovaly nepřizpůsobivé osoby, které prostor pasáže často znečišťovaly a rušily noční klid,” dodal Dalibor Mouka.

Pasáž Vesmír bude ve jmenovaných hodinách uzavřena elektronicky ovládanými ocelovými mřížemi opatřenými průchozími dveřmi, které slouží pouze nájemníkům zmíněných bytových domů.

Tyršova ulice propojuje ulici Mlýnskou a Čs. legii, na které se nachází Divadlo Jiřího Myrona. Přímo proti východu z pasáže Vesmír na Tyršovu ulici je ulice Zahradní.

Pasáž ústí do ulice Nádražní, která je jednou z hlavních ulic, po které jezdí tramvaje č. 1, 2, 8, 9, 11, 14, 18 spojujících střed města s Hlavním nádražím a Ostravou-Porubou, Výškovicemi, Hrabůvkou a Novou Jižní Bránou. Zastávka je téměř přímo proti pasáži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám