Hlavní obsah

Ostrava zažije o velikonočním víkendu běžecký závod úplně zadarmo

Novinky, Dana Fojtíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. března se v centru Ostravy, konkrétně v Komenského sadech, uskuteční veřejný běžecký závod na 5 km, kterého se může zúčastnit každý bez ohledu na pohlaví, věk nebo výkonnost. Součástí závodu bude spousta doprovodných aktivit a také závod pro děti.

Foto: Dana Fojtíková
Článek

Hlavním pořadatelem závodu je ostravský běžec Radim Šmiřák. Závod organizuje v souvislosti se svým působením v běžecké skupině Mattoni  Freerun Ostrava, kde od dubna 2015 působí jako ambassador a láká nové běžce, aby „rozběhali“ Ostravu. Tito běžci se schází každé úterý a čtvrtek na běžeckém tréninku v parku, vzájemně se podporují ke zlepšení výkonnosti a hecují se k účasti na různých běžeckých akcích nejen v rámci Ostravy.

V sobotu 26. března se tak můžete s těmito běžci osobně seznámit a také trochu zasoutěžit na běžeckém závodě na 5km, který je zcela zdarma. V této chvíli je registrováno přes 100 účastníků a zúčastnit se můžete i vy a vaše děti. Registrovat na hlavní závod se můžete do půlnoci 23. března na odkazu http://goo.gl/forms/PqpHKok6Li nebo můžete dorazit a registrovat se až na místě. Nicméně hlavní pořadatel doporučuje registraci předem, protože na místě bude pouze omezený počet startovních čísel navíc (zhruba 20 ks). Na závod pro děti na 200 m není třeba se registrovat předem.

Závod na 200 m pro děti odstartuje v 11 hodin, hlavní závod na 5 km startuje v 11:45. Vyhlášení pak proběhne ve 13 hodin přímo v parku a ti nejrychlejší můžou vyhrát hodnotné ceny od sponzorů – Mattoni, Moravská Ostrava a Přívoz, Sportlab, Park Inn aj. Součástí hlavního závodu bude také soutěž běžeckých týmů. To ale platí pouze pro předem registrované běžce, kteří uvedou název týmu při online registraci. Podmínkou je také minimální počet členů týmů, který je stanoven na 3 běžce.

Pokud přijdete, čeká na vás spousta zábavy a příjemně strávené sobotní dopoledne. Těšit se můžete na workshop pro běhající maminky, malování na obličej a mnoho dalšího.

Zváni jsou všichni bez ohledu na výkonnost, pohlaví nebo věk, ti, kteří se chtějí jen tak proběhnout, ale i ti, kdo se snaží zlepšit svůj čas. Pro běžce, kteří se snaží dosáhnout cílového času 25 nebo 30 minut, budou k dispozici také vodiči. Zúčastnit se můžou i úplní začátečníci, kteří střídají běh s chůzí - i ten nejpomalejší běžec bude mít podporu organizátorů.

Další informace o běžecké skupině Mattoni a jejich běžeckých aktivitách najdete na facebooku https://www.facebook.com/groups/Freerun.Ostrava.KomenskehoSady/ a informace o závodě pro veřejnost najdete zde https://www.facebook.com/events/517224225114200/

Reklama

Výběr článků

Načítám