Hlavní obsah

Ostrava vyhlásila výsledky ankety Sportovec roku 2016

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 11. dubna v 16 hodin vyhlásila komise rady města Ostravy pro sport a volný čas pod vedením předsedy komise Ing. Vladimíra Stuchlého výsledky ankety v šesti kategoriích Sportovec roku 2016.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.4.2017 Desátý ročník ankety Sportovec roku 2016. Barbora Závadová, družstvo florbalistek, Markéta Sidková,Lukáš Skoumal.

Článek

Slavnostní událost pro sportovce města Ostravy se konala v úterý 11. dubna na Magistrátu města Ostravy.

Předávání titulů byli přítomni čelní představitelé města Ostravy: Doc. Ing. Iveta Vozňáková, Ph.D., náměstkyně primátora města Ostravy, Ing. Vladimír Cigánek, náměstek primátora, a Ing. Zbyněk Pražák, Ph.D., náměstek primátora.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Nejlepší jednotlivec: Titul získala plavkyně Barbora Závadová (1993). V roce 2016 skončila na 7. místě na ME v polohovém závodě na 400 m, 12. na OH v Rio de Janeiru na stejné trati a 21. na 200 m polohový závod. Je českou plavkyní roku 2016. Barbora Závodová závodí za Klub plaveckých sportů Ostrava.

Talent roku: Titul získal sportovní střelec Lukáš Skoumal (1999). Je juniorským mistrem Evropy 2016 v rychlopalné pistoli, dorostenecký mistr České republiky. Člen Sportovně střeleckého klubu Policie České republiky Ostrava.

Nejlepší handicapovaný sportovec: Titul získala lukostřelkyně Markéta Sidková (1986). Účastnice paraolympiády v Rio de Janeiru a Mistrovství Evropy. Závodí za TJ Mariánské Hory.

Sportovní legenda: Do síně slávy byl uveden fotbalista František Valošek (1937). Šestinásobný fotbalový reprezentant v letech 1964 - 1965. Stříbrný medailista v OH v Tokiu 1964. Za TJ Baník Ostrava nastoupil ve 151 ligových zápasech a vstřelil 54 branek.

Nejlepší kolektiv: Titul si za své vynikající výsledky odnáší florbalový tým žen 1. SC Tempish Vítkovice. Vítězky extraligy 2016 a Českého poháru 2016. V loňském roce se probojovaly do semifinále Poháru mistrů evropských zemí a skončily druhé na mezinárodním turnaji Czech Open.

Nově byla poprvé vyhlášena anketa kategorie Společensky odpovědná firma: V anketě zvítězila a byla vyhlášená společnost Ridera a.s., která provozuje sportovní areál v Ostravě-Vítkovicích a lyžařský areál Skalka v Ostravě-Porubě. Je partnerem extraligového hokejového týmu HC Vítkovice a motocyklového závodního týmu Amtrade Racing Team. Tento tým se zúčastnil českého seriálu závodů na přírodních okruzích. Sponzoruje mistrovství České republiky v krasobruslení žáků. Společnost podporuje také další sportovní i kulturní akce v celé České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám