Hlavní obsah

Ostrava se těší na elitní plážový volejbal

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník čtyřhvězdičkového turnaje FIVB J&T Banka Ostrava Beach Open 2019 odstartuje kvalifikačními zápasy ve středu 29. května. V atraktivní oblasti Dolních Vítkovic se střetne beachvolejbalová špička ze všech koutů světa.

Foto: Josef Zajíc

Turnaj Světové série FIVB J&T Banka Ostrava Beach Ostrava Open již od středy 29. května 2019. Ve výřezu hlavní cena pro vítěze.

Článek

Loňské vítězství budou obhajovat české jedničky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová.

Historicky největší beachvolejbalový turnaj v České republice se loni těšil příznivým reakcím ze stran publika i hráčů. Prestižní akce přilákala na tribuny přes 20 tisíc fanoušků, a to i přes nepříznivé deštivé počasí. Nejen z organizačního hlediska byl turnaj zařazen mezi tři nejlepší turnaje Světové série FIVB.

„Považuji to za ocenění práce pořadatelů, kteří turnaj připravili na špičkové úrovni, ale i za ocenění města Ostravy. Město je právem považováno za město sportu. Nikde jinde na světě si volejbalisté na tak významném turnaji nezahráli v industriálním prostředí, které ve zkratce vypráví o proměně našeho města z průmyslové aglomerace v moderní metropoli,” řekl při slavnostním setkáním před zahájením turnaje primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Během pěti soutěžních dnů budou na čtyřech kurtech bojovat elitní beachvolejbalové páry z celého světa. V hlavním turnaji se představí 32 mužských a 32 ženských týmů. Fanoušci se mohou těšit na aktuální světové jedničky, jimiž jsou Norové Andres Mol a Christian Sorum a Kanaďanky Heather Bansleyová a Brandie Wilkersonová. Loňské vítězství budou obhajovat Španělé Pablo Herrera a Adrián Gavira. Mezi ženami pak domácí hvězdy Barbora Hermannová a Markéta Nauch Sluková.

„Máme skoro vyprodáno. Ve volném prodeji je v tuto chvíli posledních 200 víkendových permanentek. V záloze máme ještě 200 vstupenek, které prodáme v sobotu přímo v areálu. Pokladna bude otevřena od 8 hodin ráno,” informoval za promotérskou společnost RAUL! Marek Tesař

Program turnaje:

Středa 29. května - kvalifikace

Čtvrtek 30. května - zápasy ve skupinách

Pátek 31. května - zápasy ve skupinách a play-off

Sobota 1. června - osmifinále a čtvrtfinále

Neděle 2. června - semifinále a finále

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám