Hlavní obsah

Ostrava i letos vybuduje v centru města vánoční kluziště

Novinky, Jan Grossmann

Na konci listopadu vyroste v Ostravě už poosmé kluziště pro veřejnost. Milovníkům zimních radovánek skončí 25. listopadu téměř roční půst. Právě tento den odstartují více než měsíční bruslařské žně. Zimní horečka padne po Třech králích, kdy se atrakce odstraní.

Článek

Společnost Sareza, pořadatel masové akce, potvrdil záštitu nad celou akcí a odtajnil obecné informace. Na konci listopadu vyroste na Masarykově náměstí ledová aréna pro účely veřejného bruslení.

Kluziště bude zpřístupněno bruslařům každý den od 10 do 20 hodin s výjimkou doby, kdy bude docházet k nezbytné úpravě ledové plochy. Každodenní údržba ale nezabere více než dvě a půl hodiny dočasného omezení, tedy intervalu, kdy bude provoz přerušen.

Veřejné bruslení má v místech centra Ostravy vybudovanou solidní tradici. Poprvé se vrátka instalovaného umělého kluziště otevřela v roce 2010. Od té doby si Ostravané nedokáží představit Vánoce bez alternativy zamrzlého rybníka. Od zahájení prvního ročníku se úroveň zázemí, služeb a zákulisí celého projektu posouvají k absolutní profesionalitě. Financování budou zajišťovat regionální prosperující společnosti a městské firmy, výměnou za partnerství na akci.

Podmínky uživatelů se neustále zlepšují. Ledový povrch, o kterém si mnozí mysleli, že dosáhl svého stropu, bude pořadateli a organizátory ještě kvalitněji technicky připraven. Samozřejmostí bude přítomnost vyhřívaného stanu, hygienicky ošetřených sociálních zařízení a občerstvení za lidové ceny.

V areálu je vítán každý, kdo je majitelem ledních bruslí, které jsou podmínkou vstupu na kluziště. Vstupné na veřejnou atrakci se limitně blíží nule, respektive se nule rovná. Výjimku tvoří jen případné zapůjčení pomůcek či využití služeb jako je nabroušení či seřízení bruslí. Velkorysost není povaze města cizí a bylo by nekřesťanské, vymáhat v době křesťanské peníze a dělat z bezstarostně sentimentálního období komerční událost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám