Hlavní obsah

Ostrava hostí 26. ročník mezinárodní výstavy Infotherma

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava Infotherma 2019 se na výstavišti Černá louka v Ostravě koná od pondělí 21. ledna do čtvrtka 24. ledna. Návštěvník, odborník i laik zde najde vše o vytápění, úsporách energií a smysluplném využívání obnovitelných zdrojů. A také doprovodný program.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21.1.2019 Mezinárodní výstava INFOTHERMA 2019.

Článek

Slavnostní zahájení výstavy se uskutečnilo v konferenčním centru v pondělí v 10 hodin.

V České republice se jedná o největší takto specializovanou výstavu, na které jsou zastoupeny české, evropské a světové značky s výrobky a produkty k tepelné pohodě našich domovů. 

Podle názoru pořadatelů se výstava snaží mapovat technický pokrok a stává se každoročním setkáním návštěvníků odborné veřejnosti a vystavovatelů. Zcela zaplněné výstaviště 345 domácími i zahraničními vystavovateli je přehlídkou novinek, služeb a námětů, kam by se mělo ubírat moderní, ekonomicky dostupné a ekologické vytápění malých a středních objektů.

Pořadatelé se zaměřili i na diskutovanou otázku zásob fosilních paliv ve světě a v České republice a využití zdrojů obnovitelné energie. K této otázce na výstavě podklady připravil odborný portál TZB - info. Na výstavě se také bude hovořit o problematice decentralizace výroby energie z obnovitelných zdrojů, umisťování fotovoltaických panelů na střechy domů, možnosti skladování přebytků vyrobené energie a spolupráce s centrálními výrobci a distributory energií.

Součástí výstavy je internetová hlasovací soutěž TOP výrobky vystavovatelů Infothermy 2019, vystavovatelé prezentují své nejúspěšnější produkty. Soutěž probíhala pod odbornou garancí portálu TZB-info.

1. místo - Regulátor NIBE, kombinace tepelného čerpadla NIBE s  fotovoltaikou pomocí EME 20. Družstevní závod Dražice - Strojírna, s.r.o., Divize NIBE ENERGY SYSTEMS.CZ

„Naše příslušenství EME 20, které slouží k propojení fotovoltaiky a funkce tepelného čerpadla, získalo první cenu. Za cenu jsme moc rádi a věříme, že můžeme přispět k rozvoji dalších enviromentálních možných vytápění, abychom  přispěli ke zlepšení životního prostředí,” vysvětlila Daniela Chaloupková z marketingu firmy.

„Není jednoduché se orientovat v dnešní přemíře produktů a informací, které trh nabízí. Návštěvníci proto každoročně oceňují, že informace, které získávají v jednotlivých expozicích, mohou konzultovat v rámci odborného doprovodného programu na přednáškách a besedách,” řekla Alena Bujáková z Agentury Inforpres, s.r.o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám