Hlavní obsah

Oslavy Svátku práce ve Zlíně připravila také místní sociální demokracie

Novinky, Filip Kučera

V krajském městě Zlíně bylo na prvního máje jako vždy rušno. Kromě tradičních společenských akcí před Baťovou vilou a na náměstí Míru se slavnostně otevírala také 14. budova Baťova institutu. Vysoké účasti se těšily i prvomájové oslavy připravené zlínskou ČSSD.

Foto: Filip Kučera

Prvomájové oslavy zlínské ČSSD před zámkem v centru města.

Článek

Sad Svobody obklopující zlínský zámek patřil už od ranních hodin oslavě svátku práce v režii místních sociálních demokratů. Politika však nebyla hlavní náplní akce. Mladí sociální demokraté rozdávali všem přítomným oranžové růže, k dispozici bylo také drobné občerstvení. Ty nejmenší pak potěšily hlavně nafukovací balónky, létající disky a skákací hrad s trampolínou.

Tisíce příchozích obyvatel ze Zlína i jeho okolí si u zámku mohli také vyměnit pár slov s významnými představiteli strany. Na akci byli osobně přítomní zlínští zastupitelé Boris Popesko, Martin Mikeska nebo Marián Lehocký. Připraveny k diskuzi byly také nedávno zvolená místopředsedkyně strany Alena Gajdůšková či poslankyně Mirka Strnadlová. 

Sociální demokraté při oslavách svátku práce na více než stovce míst po celé zemi také lidi vyzvali, aby jim odpověděli na šest anketních otázek vztahujících se k připravovanému politickému programu strany. Ve Zlíně této možnosti řada příchozích s gustem využila. „Chtěli jsme zjistit, jestli lidé souhlasí s programovými směry ČSSD. Ptali jsme se občanů na majetková přiznání nebo třeba registrační pokladny. Zájem nás opravdu příjemně překvapil. Box na odpovědi jsem naplnil až po okraj,“ přiblížil jeden z organizátorů celé akce Tomáš Šenkeřík.

Prvomájovou oslavu zlínské ČSSD pochválila také Věra Sedlářová, která k zámku dorazila se třemi vnoučaty z Malenovic. „Oceňuji, že se tu naši nejmenší mohli vyblbnout na trampolíně i skákacím hradě. Sympatické je, že na rozdíl od ostatních akcí ve městě, to bylo zdarma.“ Energická dáma si však při vyplňování zmíněného anketního lístku postěžovala, že ani při prvomájových oslavách nemůže přestat myslet na svou pracovní situaci. „Prodávám v malém obchůdku, ale tržby nám v posledních letech klesly na polovinu. Jestli to takhle půjde dál, tak budu za chvilku bez práce,“ posteskla si paní Sedlářová.

Reklama

Výběr článků

Načítám