Hlavní obsah

Oslavy sv. Martina na zlínském zámku nabídnou dětský karneval, komorní koncert, husu i víno

Novinky, Kateřina Martykánová

Svatomartinské slavnosti na zámku připomenou sv. Martina několika akcemi. V neděli 11. listopadu bude odpoledne patřit dětskému karnevalu. Večer následuje koncert komorního souboru Concertino a svatomartinská husa a víno. Výtěžek benefiční akce bude věnován na podporu činnosti Střediska rané péče Educo Zlín.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Podle pranostiky přijede svatý Martin 11. listopadu na bílém koni a přinese tak první sníh. „Čekání na jeho příjezd si mohou Zlíňané zkrátit na Svatomartinských slavnostech, benefiční akci pořádané společností Zlínský zámek na podporu Střediska rané péče Educo Zlín. Program slavností je připravený tak, aby si z něj vybral opravdu každý,“ zve k příjemně strávenému dni ředitel o.p.s. Zlínský zámek Martin Pášma.

Nejdříve se program bude věnovat dětem, které se mohou těšit na karneval spojený s diskotékou. Tématem karnevalu je pochopitelně svatý Martin, který byl mimo jiné patronem vojáků, kovářů, krejčích, cestovatelů, vězňů, chudáků či pastýřů. Karneval se koná v zámecké herně od 14 do 16 hodin, vstupné pro děti je 100 Kč, pro dospělý doprovod je zdarma.

Pro dospělé publikum je potom určený koncert komorního souboru Concertino. Soubor je složený z předních hráčů Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a Moravské filharmonie Olomouc. Na zámku vystoupí s komponovaným programem Svatomartinské variace, sestaveným ze skvostů klasické a barokní hudby. Koncert začíná v 17 hodin ve Velkém sále zámku, v jeho průběhu budou prezentovány fotografie mapující činnost střediska Educo a po skončení následuje degustace Svatomartinských vín. Vstupné na koncert včetně degustace je 249 Kč.

Příznivci slavnostní gastronomie pak jistě uvítají Svatomartinskou večeři podávanou ve stylovém prostředí zámeckého sklepa. Servírovat se pochopitelně bude husa společně se třemi druhy nového ročníku Svatomartinských vín. Vstupenky na večeři stojí 390 Kč a jejich rezervace je možná na adrese info@zlinskyzamek.cz do 28. října.

Výtěžek ze vstupného na všechny části programu bude věnován Středisku rané péče Educo Zlín. „Posláním střediska je poskytovat odbornou pomoc a podporu rodinám s dětmi se zdravotním postižením. K tomu, aby byla raná péče včasná a rodinám dostupná, nám pomáhají také příspěvky z benefičních akcí. Těší nás, že můžeme se Zlínským zámkem o.p.s. spolupracovat,“ uvedla ředitelka Educo Dagmar Machová.

Další informace na www.zlinskyzamek.cz nebo FB stránkách Střediska rané péče Educo Zlín.

Reklama

Výběr článků

Načítám