Hlavní obsah

Oslavte darováním krve v Krajské nemocnici T. Bati Světový den dárců krve

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

14. červen je Světovým dnem dárců krve. Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně proto ve čtvrtek 14. června pořádá na transfuzní stanici akci Daruj krev s Tescomou. Přijďte slavit tím, že darujete krev a ještě získáte dárky přímo od nemocnice nebo po vylosování další hodnotné ceny.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Světovým dnem dárců krve si připomínáme ty z nás, kteří se dobrovolně a nezištně rozhodli darovat část sebe sama pro záchranu druhého člověka. Dárcovství krve je díky rozvoji medicíny a z toho plynoucí rostoucí potřebě transfúzních přípravků stále aktuálním tématem.

„Dárcovství krve je potřeba se neustále věnovat, v medicíně je krev nenahraditelná. Potřebovat ji někdy může každý z nás – po úraze, po operaci nebo porodu. Krev nikdo neumí vyrobit a nelze ji ani jinak nahradit,” uvedla primářka Hematologicko transfuzního oddělení Krajské nemocnice T. Bati MUDr. Jana Pelková.

Každý dárce, který přijde darovat krev ve čtvrtek 14. června na transfuzní stanici ve zlínské nemocnici, dostane dárky od nemocnice jako poděkování za to, že nezištně pomáhá a myslí na druhé. Firma Tescoma pak pro tři vylosované příchozí dárce připravila hodnotné ceny – power gril, pánev prezident a výrobník sycených nápojů.

Všem dárcům patří dík za to, že pomáhají.  

Reklama

Výběr článků

Načítám