Hlavní obsah

Opuštěného psího mimina se po přemlouvání ujala fena z útulku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případy nalezených psů připomínají nekonečný příběh. Většinou se zatím jednalo o odrostlejší štěňata a dospělé psy. Úterní nález v Praze byl ojedinělý. Mrně je u náhradní mámy, vyhráno ale ještě nemá.

Foto: MP Praha

Nalezené mrně

Článek

"V úterý odpoledne přijali pracovníci Útulku pro opuštěná zvířata oznámení, že žena nalezla den staré štěně. Nálezkyně měla štěně najít v prostorech Hlavního nádraží," uvedl tiskový mluvčí pražské městské policie Jan Čihák.  

Oznamovatelka štěně ihned odnesla k veterináři, který ženě doporučil, aby kontaktovala Útulek pro opuštěná zvířata Městské policie hl. m. Prahy jako jediné zařízení, kde by byla šance štěně zachránit.

Pracovník odchytové služby si štěňátko od ženy převzal a ihned ho převezl do péče ošetřovatelů v útulku. Jednalo se o psa vážícího 300 gramů. Štěně přiložili k fence, která se do útulku dostala 3. dubna a sama tu porodila dvě zdravá štěňata.

"Po několikahodinovém přemlouvání, kdy ošetřovatelé dohlíželi, aby fenka adoptivní štěně nenapadla a přijala ho za své, se podařilo štěňátko přiložit ke struku a to začalo aktivně sát mateřské mléko. Fenka se poté zklidnila a štěně přijala ke svým. Rozhodující budou následující dva až tři dny, pokud fenka do té doby štěně, které je o třetinu větší než jeho dva nevlastní sourozenci, neodmítne, mělo by být všechno v pořádku," dodal tiskový mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám