Hlavní obsah

Opravená silnice začala sloužit řidičům

Novinky, Jan Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidičům v Plzeňském kraji se bude jezdit zase o něco lépe. V pondělí 15. června byla v obci Trpísty slavnostně otevřena rekonstruovaná silnice II/193 v úseku od obce Únehle přes Erpužice a Trpísty až na hranice okresu Tachov. Stavba byla financována z ROP Jihozápad.

Foto: Jan Beneš

Zleva Jan Muzika za zhotovitele, generální ředil SÚS PK Pavel Panuška, radní Plzeňského kraje Jaroslav Bauer a starostové Václav Uhlíř a Josef Pavlas.

Článek

Stříhání pásky se účastnil starostové Erpužic Václav Uhlíř a Trpíst Josef Pavlas (KSČM). Oba shodně poděkovali nejen Plzeňskému kraji, který prostřednictvím SÚS Plzeňského kraje opravu komunikace zadal, ale také za dobrou spolupráci s firmou Eurovia CS, která celou akci realizovala.

Na otevření komunikace ji zastupoval ředitel plzeňského závodu Eurovia CS Jan Muzika. Jako další se symbolického přestřižení pásky ujal také Jaroslav Bauer (ČSSD), náměstek hejtmana pro oblast dopravy. Přidal také příslib, že nová komunikace nebude určitě poslední opravenou silnicí.

Podle něj by při současném tempu mohly být všechny krajské komunikace v dobrém stavu do 8 let. Ještě optimističtější lhůtu vyslovil generální ředitel Správy a údržba silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška. S nasazením vlastní techniky na část oprav by se stav silnic II. a III. tříd mohl výrazně zlepšit už téměř za polovinu doby přislíbené Bauerem.

Na rekonstrukci komunikace byla použita recyklace za studena, kdy se do rozryté staré vozovky přidá hydraulické pojivo – cement. Životnost takto upravené komunikace je asi 20 let a pro řidiče na Tachovsku tak Plzeňský kraj zajistil mnoho najetých kilometrů bez děr a záplat původní vyžilé vozovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám