Hlavní obsah

Oprava ulice Svatopluka Čecha v Karviné se protáhne

Novinky, Lukáš Hudeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu byly zahájeny stavební úpravy na ulici Svatopluka Čecha v Karviné-Fryštátě. Díky této akci byl zjištěn nevyhovující stav vodovodního řadu v této lokalitě.

Foto: statutární město Karviná

Ulice Svatopluka Čecha v Karviné

Článek

Stav vodovodu byl posouzen zástupci SmVaK Ostrava před zahájením prací na vozovce, kdy získané informace neposkytly dostatečný přehled o končící životnosti potrubí. Jeho stav byl po odkrytí svrchních vrstev komunikace shledán nevyhovující za hranicí životnosti.

V zájmu minimalizace rizika stavebních zásahů do nového povrchu vozovky se zástupci statutárního města Karviné, zhotovitele stavebních úprav STRABAG a SmVaK Ostrava v pondělí 18. listopadu dohodli na zjednání nápravy. To znamená nahrazení nevyhovujícího vodovodního řadu novým, včetně odboček k 33 hlavním ventilům jednotlivých přípojek k nemovitostem v ulici Svatopluka Čecha.

Statutární město se během jednání s vodárenskou společností dohodlo, že veškeré finanční náklady spojené s obnovou vodovodního řadu ponese SmVaK Ostrava. Realizace proběhne do konce března 2020 tak, aby v průběhu dubna byla oprava komunikace dokončena včetně položení nového povrchu vozovky.

Po celou dobu stavby bude platit stávající dopravní omezení. To znamená, že od ulice Havířská bude platit zákaz vjezdu a od ulice Ostravská, resp. Cihelní bude vjezd povolen rezidentům a dopravní obsluze.

Náměstek primátora města Karviná Lukáš Raszyk (ČSSD) k těmto opatřením uvedl: „Je nám líto, že se dopravní omezení protáhnou až do prvního čtvrtletí příštího roku, na druhou stranu dojde k odstranění rizika budoucích havárií a také zlepšení kvality vody a její dodávky pro naše občany. Zároveň tím chráníme naše investice, což je rovněž v zájmu všech zapojených stran. I když bude dočasné dopravní nepohodlí delší, než jsme plánovali, přesto jsme přesvědčeni o významu tohoto kroku a současně děkujeme za pochopení.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám