Hlavní obsah

Oprava hradecké mateřské školy Sluníčko odstartuje do začátku června

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada města Hradce Králové v úterý 5. května schválila výběr zhotovitele první etapy oprav mateřské školy Sluníčko, ve které bude zrekonstruován hospodářských pavilon včetně jeho vnitřních prostor, provede se rekuperace, také dojde k výměně a zateplení fasády a výměně oken.

Článek

Stavební práce za 10, 6 milionu korun bez DPH budou zahájeny nejpozději do začátku června a potrvají do poloviny listopadu. Celkově má rekonstrukce mateřské školy Sluníčko tři etapy, ta druhá by mohla být realizována v průběhu příštího roku.

„Nyní je třeba dořešit veškeré náležitosti v souvislosti s podpisem smlouvy a poté harmonogram oprav projednat i s vedením mateřské školy. Snahou je, aby stavební práce co nejméně zasáhly do běžného chodu školky,“ uvedl náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

Opravy hospodářského pavilonu, ve kterém se nyní nachází zázemí pro pedagogický i nepedagogický personál, sklady a také vývařovna, by se tak rodičů a dětí měly dotknout minimálně.

„Rodiče již byli s tímto plánem rekonstrukce obeznámeni. Jedinou věcí, kterou je třeba z důvodů rekonstrukce změnit, je způsob stravování. Mateřská škola si do poloviny listopadu nebude vařit sama, ale jídla jí budou dodávány ze základní školy Milady Horákové,“ dodal Jiří Bláha.

Reklama

Výběr článků

Načítám