Hlavní obsah

Opavští fotbaloví fanoušci pronásledovali karvinské i po kolejích

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté museli v neděli odpoledne zasahovat na fotbalovém utkání II. ligy mezi celky MFK Karviná a FC Opava. Opavští fanoušci začali napadat pracovníky bezpečnostní agentury, házeli kameny a vše co měli po ruce do sektoru hlediště domácích příznivců.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na utkání bylo celkem 1870 diváků, z toho bylo 173 fanoušků hostujícího celku FC Opava. Již v průběhu utkání došlo k začínajícím výtržnostem ze strany fanoušků FC Opava, které vygradovaly v poločasové přestávce. Fanoušci hostů vyvolali konflikt nejprve s pořadatelskou službou a poté i s bezpečnostní agenturou, která zajišťovala veřejný pořádek na stadiónu.

Na místě zasahovali policisté obvodních oddělení, služby kriminální policie a vyšetřování, dopravní policisté, policisté se služební psy, speciální pořádková jednotka a policisté antikonfliktního týmu kraje.

"Tři fanoušci hostujícího klubu FC Opava jsou podezřelí ze spáchání přečinu výtržnictví a byli umístěni do policejních cel. Dnes bude všem sděleno podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a současně navrhneme dozorujícímu státnímu zástupci, aby kromě trestu za uvedený čin byl uložen, mj. i trest zákaz vstupu na sportovní utkání fotbalové ligy," sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Výtržnosti pokračovaly na nádraží

Po ukončení zápasu byli všichni fanoušci hostujícího celku dvěma autobusy převezeni na hlavní vlakové nádraží. Po vystoupení z autobusu procházeli budovou nádraží na nástupiště vlaků. 

Zde došlo k další rvačce. Jelikož byli fanoušci hostujícího celku FC Opava ve značné přesile, domácí z nástupiště utekli, avšak fanoušci hostujícího celku je začali pronásledovat, přičemž skákali do kolejiště. Zasáhnout museli policisté speciální pořádkové jednotky.

"Při tomto zákroku došlo k zajištění tří fanoušků FC Opava, kteří byli omezeni na osobní svobodě. Neuposlechli opakovaně výzev úřední osoby, jejich jednání bylo charakterizováno jako přestupek proti veřejnému pořádku," dodala Viačková.

Fanoušci hostujícího celku FC Opava poté nastoupili do přistaveného vlaku, ve kterém byli za přítomnosti antikonfliktního týmu, oddělení doprovodů vlaků a železniční policie kraje a speciální pořádkové jednotky doprovázeni do cílové stanice. 

Reklama

Výběr článků

Načítám