Hlavní obsah

Opavský primátor seznámil podnikatele s rozvojovými projekty města

Novinky, Tomáš Pika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než čtyřicet podnikatelů přijalo pozvání primátora města Opavy na setkání s vedením města. Primátor Křupala seznámil podnikatele se záměry a rozvojovými projekty města.

Foto: Archiv města Opava

Vedení města se sešlo s podnikateli

Článek

Vedení města se v úterý odpoledne sešlo v Sále purkmistrů Obecního domu v Opavě s více než čtyřicítkou podnikatelů z Opavy a okolí. Primátor Radim Křupala všechny přítomné seznámil s aktuálními plány města na rozvoj. V jednání padly plány na výstavbu nového plaveckého bazénu, opravu zimního stadiónu, rozšiřování průmyslové zóny, nebo vytváření nových ploch pro bydlení.

Křupala ve svém projevu ocenil práci a příležitosti, které místní podnikatelé vytvářejí. Přislíbil také co nejvstřícnější přístup města. „Jsem si vědom významu podnikatelské sféry ve městě. Sešli se zde lidé, kteří v Opavě vytvářejí nejen pracovní místa pro místní obyvatele, ale také trvalé hodnoty. Jsem rád, že jsem jim mohl osobně říci, že dveře na radnici mají vždy otevřené a rád s nimi kdykoliv proberu jejich podnikatelské záměry, podněty či problémy i možnosti města, jak je podpořit,” řekl Křupala.

Promluvil také náměstek Dalibor Halátek. Ten prezentoval výsledky práce realizované v rámci projektu Destinační management pro turistickou oblast Opavsko. Neopomněl zdůraznit význam značky Regionální produkt Opavské Slezsko. Prostor také dostala Jana Krátká z odboru strategického rozvoje Magistrátu města Ostravy, která zde představila projekt Integrovaná územní investice. Projekt by měl skýtat jisté možnosti přínosu pro regionální podnikatele.

Hospodářská komora města rozvedla diskuzi o spolupráci zaměstnavatelů a středních škol v Opavě. Poděkovala podnikatelům, kteří již se školami aktivně spolupracují. I přesto upozornila na nedostatky odborného školství a na nedostatek kvalifikovaných absolventů technických oborů. Na řadu přišlo také téma čerpání dotací, či problémů jednotlivých odvětví. Diskutovalo se nejen o zkušenostech podnikatelů, ale došlo také na možnosti spolupráce města a jednotlivých firem.

Reklama

Výběr článků

Načítám