Hlavní obsah

Ondřej Záruba představuje ve Zlatém jablku přírodní krásy Islandu

Novinky, Kateřina Martykánová

V hlavní galerii zlínského Zlatého jablka jsou právě k vidění další velkoformátové fotografie Ondřeje Záruby. Fotograf a cestovatel tentokrát zachytil rozmanitost Islandu a jeho téměř nedotčené přírodní krásy. Výstava snímků bude umístěna v obchodním centru až do 5. dubna.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

I z této nádherné země obklopené nekonečným oceánem si Ondřej Záruba stejně jako ze svých předchozích fotografických výletů přivezl řadu originálních snímků. Díky výstavám ze svých expedicí potom přenáší vlastní zážitky na ostatní a snaží se je inspirovat, aby popustili uzdu své fantazii.

„Není totiž nic hezčího než jít za svým velkým snem. A vůbec nezáleží na tom, jestli jde o focení, cestování nebo závodění,“ uvádí fotograf.

Na Island se vydal na přelomu července a srpna 2013 a díky skvělému průvodci se i zde dostal na zajímavá místa a zákoutí, kam by se běžný turista zřejmě nedostal. A prožil opět řadu netradičních dobrodružství.

„Zajímavý zážitek byl tentokrát kulinářský. Zde jsem poprvé vyzkoušel velrybu. Je to barbarství, ale prostě jsem neodolal,“ říká Ondřej Záruba a dodal: „Hned po prvním soustu jsem pochopil, proč jsou velryby na pokraji vyhynutí.”

Ondřej Záruba (*1969): Vášnivý amatérský fotograf a cestovatel se narodil ve Zlíně, kde také v současné době žije a pracuje. O fotografování se začal intenzivně zajímat v roce 2006, kdy si pořídil svoji první zrcadlovku. Tehdy si také začal plnit svůj sen o cestování. Na svých cestách fotografuje vše, co se mu dostane před objektiv – krajinu, lidi, zvířata i architekturu. K jeho oblíbeným tématům však patří také sport a Rally RC modelů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám