Hlavní obsah

Odborník poradí začínajícím sadařům

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu v Židlochovicích pořádá v sobotu 11. dubna názornou ukázku správného řezu ovocných dřevin.

Foto: Jiří Smutný

Jan Urbánek (vpravo) při výuce v minulém roce

Článek

Tak jako každé jaro, i letos je pro začínající sadaře a další zájemce o odbornou radu připravena praktická ukázka správného řezu ovocných dřevin. Zájemci se naučí, jak nejlépe prakticky postupovat při tvorbě budoucí koruny stromů a při správném tvarování keřů. Zejména se dovědí, které výhony ponechat, které odstranit a v jakém místě řez provést.

Poradí jim jako obvykle zkušený místní zahradník, sadař a pěstitel Jan Urbánek. Pořadatelé si jsou vědomi jeho značných odborných znalostí, dlouholetých zkušeností i jeho ochoty předávat svoje vědomosti a dovednosti budoucím nástupcům a méně zkušeným kolegům. Proto ho již řadu let každé jaro žádají o přednášku a praktickou ukázku pro veřejnost, a on vždy vyhoví.

Díky jeho úsilí tak již v mnoha zahradách a sadech ve městě i v okolí rostou optimálně tvarované jabloně, hrušně, meruňky, broskvoně, třešně, višně nebo švestky, stejně jako rybízové či angreštové keře.

Sraz zájemců je v 9 hodin před starou radnicí v Masarykově ulici č. 100. Odtud se skupina vydá do terénu, kde se uskuteční přednáška i názorná výuka.

Reklama

Výběr článků

Načítám