Hlavní obsah

Odborné poradenství pro vinohradníky přinesou konzultační dny

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve společnosti BS vinařské potřeby proběhne 8. března konzultační den pro vinohradníky se zájmem o odborné rady z oblasti ozeleňovacích směsí pro Integrovanou produkci révy vinné a zeleného hnojení. Odstartuje tak série konzultačních dnů, které budou poskytovány zdarma všem zájemcům

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

V době od 9 do 12 hodin mohou vinohradníci navštívit prodejnu BS vinařské potřeby ve Velkých Bílovicích a využít odborné poradenství, které na místě poskytnou profesor Pavel Pavloušek z Mendelovy univerzity a Ing. Klára Halouzková, odborná konzultantka pro oblast vinohradnictví.

„Cílem konzultací je nabídnout zájemcům konkrétní rady k problémům, jež je trápí na vinicích. Díky přímému rozhovoru se můžeme na mnoho okolností rovnou zeptat a doporučit vinohradníkům vhodné přípravky,“ přibližuje průběh konzultačního dne Klára Halouzková.

Zájemci se v průběhu rozhovoru dozví například jak připravit půdu před výsevem, jak správně směsi vysévat, jak o ně v průběhu vegetace pečovat, nebo kde lze zapůjčit mechanizací k výsevu a údržbě vinice. Nedílnou součástí dne bude i poradenství k rozborům půd, o které rok od roku narůstá zájem.

Zcela zdarma a nezávazně lze získat užitečné informace a rady, každý také navíc obdrží praktický dárek. Konzultace budou probíhat podle zájmu během celého dopoledne, není potřeba se objednávat.

Další konzultační dny se uskuteční v prodejnách BS vinařské potřeby:

- Ve Velkých Bílovicích: 25. 5. a 30. 6. 2017

- Mikulově: 26. 5. a 29. 6. 2017

- Na konec srpna je plánována v prodejně ve Velkých Bílovicích také ochutnávka populárních PIWI odrůd, jejíž součástí budou i odborné konzultace s enologem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám