Hlavní obsah

Odboráři Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice rozhodli o stávce

Novinky, Břetislav Šťasta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní výbor odborové organizace v dopravní společnosti Zlín-Otrokovice během svého zasedání v pátek 10. června rozhodl, že se zaměstnaci DSZO připojí k pondělní stávce, kterou vyhlásily dopravní odborové svazy.

Foto: Břetislav Šťasta
Článek

Provoz MHD se však ve Zlíně a Otrokovicích v pondělí 13. června zastaví jen na jednu hodinu - a to od 15 do 16 hodin.

"Odbory nás dnes seznámily se svým rozhodnutím. Postavily nás před hotovou věc. Nám nezbývá, než vzít jejich rozhodnutí na vědomí. Vedení DSZO určitě nemá radost z toho, že se na hodinu zastaví poskytování našich služeb a že se mnohým našim zákazníkům zkomplikuje obvyklé cestování. Na druhé straně jsme rádi, že naše odborová organizace přistoupila jen k hodinovému přerušení práce," řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

"Trolejbusy a autobusy stávkujících řidičů zůstanou po dobu zastavení práce stát na zastavkách nebo v místech, kde nebudou ohrožovat bezpečnost silničního provozu. Odboráři v nich vylepí vysvětlující letáky. Po skončení stávky nám však bude trvat ještě další desítky minut, než se spoje vrátí na linkách do svých časových poloh podle jízdních řádů," upozornil hlavní dispečer Josef Polách.

Situaci komentoval také primátor města Zlína Miroslav Adámek. "Vyhlášení stávky je rozhodnutím odborářů, mají právo na tuto formu protestu proti vládním reformám. Uvítal jsem, že ve Zlíně bude stávka pouze hodinová. Teď musíme obyvatele města co nejvíce o chystané stávce informovat, aby je nejezdící spoje nepřekvapily. Kolegyně náměstkyně Eva Štauderová jedná s DSZO o tom, aby zajistila v době stávky alespoň dopravu dětí ze škol," řekl primátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám