Hlavní obsah

Objetí po letech, i to byly oslavy šedesátin hodonínské průmyslovky

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na SŠPU v Hodoníně se vzpomínalo. Škola slavila šedesát let a její absolventi si to nenechali ujít. Dojemná setkání po letech ve školních lavicích byla k vidění ve třídách hodonínské střední školy v pátek 7. listopadu.

Foto: Jana Slováková

4.B maturitní ročník 1972 se také sešla na oslavách SŠPU Hodonín

Článek

Absolventi Střední školy umělecké a průmyslové v Hodoníně se sjeli doslova z celé republiky. V pátek 7. listopadu se v rámci oslav šedesátin totiž uskutečnily prohlídky školy pro její bývalé studenty.

Do školy se i přes deštivé počasí přišla podívat spousta bývalých studentů, někteří opustili své třídy nedávno, jiní třeba před 40 lety. Všichni měli ale jedno společné, chtěli si zase sednout do své lavice a zavzpomínat. A že se vzpomínalo: na kantory - v dobrém i ve zlém, na lumpárny, na to, kde si studenti schovávali taháky, na to, jak se používalo logaritmické pravítko i kdo lezl na internátě za holkami oknem. Zkrátka ve škole se zase z dospělých lidí stávali mladíci a slečny a bavili se jako za mlada.

Kdo našel svou třídu, tak se nechával vyfotit v lavici, na svém místě. Všichni obdivovali technické vybavení školy a žasli nad klubovnou, kterou si vyprojektovali sami studenti.

Absolventy provázeli budovou školy současní kantoři, kteří vyslechli moře veselých historek ze studentského života. Večer si někteří absolventi i přes náročný program nenechali ujít ani ples školy, který byl završením oslav.

Hodonínská Střední škola umělecká a průmyslová je už 60 let významnou vzdělávací institucí. Vychovala tisíce absolventů, jejichž uplatnění v praxi je hlavně v technických a uměleckých oborech. Získala si své nezastupitelné místo mezi středními školami a těší se velmi dobré pověsti u veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám