Hlavní obsah

Obhájce korfbalového dorosteneckého titulu najel na vítězný mód. Dál válí Brno i Prostějov

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice, Brno a Prostějov. To jsou týmy, které naplno bodovaly při sobotním kompletním třetím kole dorostenecké korfbalové extraligy.

Článek

Brno sice porazilo znojemské korfbalisty až po obratu ve druhé půli, i tak dál drží stoprocentní bilanci a vévodí tabulce. Ve stejném miniturnaji v Moravském Krumlově dvakrát vyhrál i obhájce titulu z Českých Budějovic a zdá se, že se po počátečních problémech naladil na vítěznou notu.

Výborně si pak doma počínal i Prostějov, jenž porazil Náchod i lehce Slovenský výběr a v tabulce se drží s jednou porážkou v závěsu za Brnem.

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ (pořadatel Znojmo)

Už to vypadalo, že na lídra přijde slabší chvilka, ten ji však zahnal. Dosud neporažené Brno v zápase se Znojmem o poločase prohrávalo o dva koše a schylovalo se překvapení, brněnští hráči se však nevzdali a po velkém obratu slavili nakonec celkem přesvědčivou výhru 16:12.

Ostatní duely miniturnaje v Moravském Krumlově už větší drama nenabídly. Nový Lískovec přijel opět v nekompletní sestavě a rozjetým soupeřům nemohl stačit. Do tempa se naopak dostali Krokodýli z Českých Budějovic. Nejprve zásluhou týmového výkonu přehráli domácí Znojmo a po povinné výhře nad Novým Lískovcem se vrátili do boje o přední příčky v tabulce.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „První kolo jsme odehráli jen v sedmi a teď jsme se rozjeli. Oproti loňsku, kdy jsme vyhráli titul, nám chybí jen jeden hráč. Tým tedy má stále kvalitu. Navíc se už můžeme spolehnout na Rosťu Kortuse, který měl zraněný malíček. Znojmo má pár silných hráčů, ale my jsme je zlomili týmovostí.“

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - České Budějovice, KCC Sokol U19 14:21

České Budějovice, KCC Sokol U19 -  Brno, KK Nový Lískovec U19  21:9

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - Brno, KK U19 12:16

Brno, KK Nový Lískovec U19 - Brno, KK U19 6:19

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Skvělý boj do posledních vteřin. Tak lze ve stručnosti charakterizovat nejdramatičtější utkání prostějovského miniturnaje.

Slovenský výběr měl v duelu s Náchodem většinu utkání mírný náskok, v koncovce se však mohlo stát cokoli. Náchodští se přiblížili na dostřel jednoho koše a po zisku míče měl v rukou remízovou trefu Mikuláš Martinec. Ve dvou po sobě jdoucích pokusech v posledních vteřinách utkání však selhal a jeho tým tak zůstal bez bodu.

Králem miniturnaje se však stal domácí celek, který neměl výraznější problém s Náchodem ani se Slovenským výběrem.

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „V prvním utkání proti Prostějovu mě naši hráči trochu naštvali. Zdálo se mi, že rezignovali, že nechtějí zdaleka jako soupeř. Viděla jsem tam i určitou lenost porvat se o balón. Soupeř měl však několik pěkných útoků a je radost ledovat, když má třeba jedenáct střel v řadě. Zápas se Slováky byl otevřený do posledních vteřin.“

Prostějov, SK RG U19 - SK Plhov Náchod U19 17:12

SK Plhov Náchod U19 - Slovenský výběr U19 16:17

Prostějov, SK RG U19 - Slovenský výběr U19 26:18

Reklama

Výběr článků

Načítám