Hlavní obsah

Obec Čebín nedaleko Brna se stává centrem air hockeye

Novinky, Tomáš Vítámvás

Čebín se v pátek 12. a následně 19. listopadu stal hostitelem turnajů Českého poháru kategorie air hockey.

Foto: Tomáš Vítámvás
Článek

Turnaj se konal jako již tradičně v Restauraci Pod skálou v Čebíně. Je zde umístěn jediný hrací stůl v celém regionu jižní Moravy i Vysočiny typu Dynamo, který se vyrábí v USA a na němž se hrají všechny zápasy započítávané do Evropských i světových žebříčků.

V pátek 12. listopadu se zde sešlo 20 hráčů z Čebína, Brna a Kroměříže. Nejvíce se dařilo při absenci místního nejlepšího hráče Aleše Maři juniorskému hráči Brna Jaromíru Procházkovi, který se prostřílel až do finále a zde porazil týmového kolegu Mračnu (rovněž junior).

Další pátek 19. listopadu se soutěž poprvé konala pod vedením slečny Venduly Pudelkové a tentokrát bylo startovní pole nejen větší, ale také pestřejší a to o hráče Žďáru nad Sázavou, Zbraslavic a Vatína. Vítězové šesti základních skupin a dva nejlepší hráči z druhých míst se utkali v závěrečném play-off o poslední turnajové vítězství před závěrečným turnajem Mistrovství ČR, které hostí právě Čebín již o víkendu 4. a 5. prosince.

Nejlepším hráčem se opět stal Jaromír Procházka z Brna, který tentokrát porazil místního Aleše Mařu a tím si tak zajistil vítězství v rámci celoročního hodnocení Českého poháru 2010 v kategorii juniorů.

Návštěvníci Mistrovství ČR budou v sobotu 4. prosince svědky klání nejlepších jednotlivců v kategoriích muži, ženy a junioři. V nedělním pokračování šampionátu bude k vidění poprvé v historii soutěž družstev - hlásit se mohou týmy z celé ČR. Tým má jedinou podmínku a to počet hráčů, kterých má být 3 až 5 v jednom družstvu.

Podrobnosti k soutěžím v air-hockey naleznete na http://vysocina.billiardhockey.cz, na http://www.shlbrno.cz a na http://www.czech-airhockey.blogspot.com/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám