Hlavní obsah

Obchodní řetězec znovu přispěl na tábory pro děti s nemocí motýlích křídel

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti s nemocí motýlích křídel mohou i s pomocí příspěvku obchodního řetězce Kaufland absolvovat letní a podzimní tábory. Lítáme v tom s vámi! je název spolupráce mezi Kauflandem a charitativní organizací Debra ČR, která pomáhá lidem s touto nemocí žít plnohodnotný život.

Foto: Kaufland

Z letního tábora

Článek

Tábory a zdravotní materiál

Děti jejich nemoc handicapuje nejen mezi jejich stejně starými vrstevníky. Řetězec podporuje organizaci již dva roky. Darovaných 300 000 korun umožnilo návštěvu táborů, k tomu řetězec poskytl zdravé svačiny a přispěl na veřejnou sbírku. Z ní byl uhrazen ošetřovací materiál pro nemocné.

Letošní letní tábor byl plný workshopů. Přijela například návrhářka Liběna Rochová nebo horolezec Radek Jaroš.

Pozitivní zážitky jsou velmi důležité

„Díky této podpoře můžeme realizovat letní pobyty pro rodiny s nemocí motýlích křídel. Tyto akce, kde se setkávají lidé s podobnými životními osudy, nabízí velký prostor pro sdílení zkušeností a také pro získávání nových pozitivních zážitků. Obojí je velmi důležité a my si vážíme podpory a vřelého přístupu společnosti Kaufland,“ uvedl ředitel Debra ČR Pavel Melichárek.

Vše pro postižené děti

Tábory jsou přizpůsobené potřebám lidí s nemocí motýlích křídel. Vedle tvořivých dílen a aktivit v přírodě zde mají pacienti i jejich blízcí možnost setkání s psychologem, nutričním terapeutem a sociální pracovnicí. Účastní se jich také lékaři, kteří nabízí konzultace v neformálním prostředí mimo nemocnici.

„Pobytové tábory pro děti s nemocí motýlích křídel a jejich rodiny podporujeme již druhým rokem. Chceme, aby se děti cítily co nejlépe a měly nezapomenutelné zážitky,“ doplňuje Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

Díla dětí budou součástí DESIGNBLOKU 2019

Liběna Rochová spolupracuje s organizací Debra ČR dlouhodobě. Návrhářka je jedním z autorů projektu NADOTEK, který pomáhá šířit osvětu o nemoci motýlích křídel.

Právě letní workshop s pacienty je pro tento projekt stěžejní a jeho výsledky budou představeny na podzim v rámci mezinárodního festivalu designu DESIGNBLOK 2019.

Na vrcholky světa

Tématem celého tábora byly Himálaje. Proto byl Radek Jaroš, držitel koruny Himaláje, tím nejpovolanějším hostem, který představil dětem svou výstroj a vyprávěl zážitky z cest.

Reklama

Výběr článků

Načítám