Hlavní obsah

O vítězství házenkářek Poruby v prvním extraligovém finále rozhodly až sedmimetrové hody

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První finálové utkání play off extraligy v házené žen se hrálo v Ostravě v sobotu 16. května od 18.00, utkala se družstva DHK Baník Most a DHC Sokol Poruba. Utkání bylo oboustranně tvrdé, urputné a korektní - a také nesmírně vyrovnané. Rozhodovaly sedmimetrové hody, ve kterých byly úspěšné ostravské sokolky.

Foto: Josef Zajíc

1. finále play -off interligy v házené žen. DHK Baník Most: DHC Sokol Poruba.Ostrava 16.5.P. Adámková:" O titul se porveme, necháme tam fakt všechno!"

Článek

V prvním finálovém utkání play off v extralize v házené žen se v Ostravě utkala nejlepší družstva ročníku 2014/2015.

Hra se přelévala s jedné strany na druhou. Ve 12. minutě vedly sokolky 7:5. Ve 20. minutě vyhrávalo družstvo Baníku Most 10:8 a do šaten šli klidnější Severočešky za stavu 13:11.

Ve 40. minutě hry hráčky Mostu odskočily na stav 18:14. Sokolky zabraly a dotáhly na stav 18:18. Stalo se tak ve 46. minutě. O dvanáct minut později hráčky Mostu vedly 23:22. Krátce poté Ostravanky vyrovnaly a udržely nerozhodný stav 23:23.

O vítězkách rozhodly sedmimetrové hody. Markéta Doláková, která v průběhu hry kryla 14 střel, byla opět úspěšná. Šárka Maršíková střílí branku, Ostrava vede. Helena Ryšánková z Mostu dorovnává. Padá poslední rána a Doláková opět chytá. Hráčky DHC Sokola Poruba vítězí 24:23 a do Mostu pojedou příští týden s vedením 1:0 na zápasy.

V týmu Baníku Most se předvedla ve vynikající formě brankářka Dominika Müllnerová. Nejúspěšnější střelkyní byla Martina Weisenbilderová, která dala sokolkám pět branek.

Ve vítězném týmu DHC Sokola Poruba opět dominovala Markéta Doláková v brance. Alica Kostelná dala pět branek a neproniknutelnou obranu Baníku Most ještě překonala čtyřikrát Leona Švihárková, Alžběta Rechtorisová a Šárka Marčíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám