Hlavní obsah

Nymburk ruší kulturní akce

Novinky, Redakce Novinky

Vedení města Nymburk se s ohledem na nařízená opatření v souvislosti s šířením onemocnění Covid-19 rozhodlo zrušit dlouho plánované jarní kulturní akce.

Článek

Konat se nebudou oslavy Dne města, které měly proběhnout 2. května na Náměstí Přemyslovců a připomenout 75. výročí ukončení 2. světové války. Diváci se sice nedočkají bojové ukázky, ale i tak jsou pro ně připravovány webové stránky www.kveten1945nanymbursku.cz, kde na nichž jim budou zpřístupněny unikátní dobové texty a fotografie.

„Z těchto matriálů jsme také čerpali při přípravě výstavy, která bude umístěna na Náměstí Přemyslovců od května do poloviny června. Zrušeny budou i tematické komentované prohlídky, které byly naplánovány na sobotu 25. dubna v rámci pravidelné akce Brány památek dokořán,” informoval Petr Černohous, tiskový mluvčí nymburské radnice.

Konat se nebude ani festival Mateřinka, původně plánovaný na 7. a 8. května.

Další akcí, která doplatila na nařízení vlády, je Street Food Festival Nymburk. „Uskutečnit se měl 16. května od 10 do 20 hodin. S dobrým jídlem a pitím se ale, jak doufáme, v Nymburce potkáme během léta a podzimu – na Přístavních slavnostech, Bleším a Vinném trhu, posvícení a oslavách 150 let železnice 19. září,” uvedl mluvčí.

Hrabalovo Kersko, které se letos mělo uskutečnit již po dvaadvacáté, se také přesouvá na rok 2021. Organizátoři již nyní pracují na jeho programu.

Zrušeny jsou i další květnové a červnové události – festival Ve stínu Vodárenské věže (23. května), Noc kostelů (5. června), Radnice dětem v prvním červnovém týdnu a mezinárodní folklorní festival Polabská vonička (6. a 7. června).

„V rámci Festivalu B. M. Černohorského se snad uskuteční vyprodaný koncert Lenky Filipové, pokud koncert zpěvačka zruší, budeme hledat náhradní termín. Téměř vyprodaný koncert Dana Bárty a Illustratosphere se z 19. května přesouvá na 13. října,” dodal Petr Černohous.

O konání, či nekonání kulturních akcí budou průběžně informovat webové stránky města www.meu-nbk.cz a Nymburského kulturního centra www.nkc-nymburk.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám