Hlavní obsah

Nový muzikál Sněhurka na ledě rozburácel třineckou Werk Arenu

Novinky, Adéla Majerová
Aktualizováno

Je zvykem, že premiéry bývají vyprodané, oceněné silným potleskem a s děkovačkou. Ovšem to, co se dělo 5. října v Třinci těsně po zaznění posledního tónu muzikálu Sněhurka na ledě, nemělo obdoby. Bouřlivý potlesk, nekončící ovace vestoje a na ledové ploše všichni autoři, hvězdy a vzácní hosté.

Foto: Adéla Majerová

Princ Tomáš Verner se Sněhurkou Ivanou Buzkovou Foto: Tomáš Machálek

Článek

Od začátku se vědělo, že bude Sněhurka v režii Jaro Moravčíka a s hudbou Vašo Patejdla v lecčems jiná. Nepůjde „jen“ o krasobruslení, ale diváci zhlédnou vzdušnou akrobacii, uslyší živou muziku a zažijí světelné efekty na světové úrovni. To vše bude korunováno excelentním výkonem krasobruslařů Tomáše Vernera coby prince, Ivany Buzkové jako Sněhurky i mnohými dalšími krasobruslaři - mistry České republiky (Laura Raszyková, Lukáš Rakowski, Hynek Holeček, ad.).

Hlasy propůjčili hlavním protagonistům Dara Rolins a David Gránský, což se ukázalo jako trefa do černého. Oba se zúčastnili slavnostní premiéry a dle reakce publika tato kombinace skvěle zafungovala.

Energie vložená do příprav se vyplatila a bylo to znát na skvělé atmosféře, kterou byli protagonisté odměňováni v průběhu vystoupení. Klasický příběh orámovaný vypravěčkou Terezou Kostkovou byl protkán nečekanými vsuvkami plnými humoru, včetně přechodu do rockové muziky, vybuchující pyrotechniky a na chvíli se po ledě proháněli dospělí trpaslíci v dresech HC Ocelářů.

Vzácnými hosty na ostrých nožích byli také náš poslední mistr světa René Novotný a současný vrcholový krasobruslař závodící pod italskou vlajkou Ondřej Hotárek, kteří se s diváky přivítali v samotném závěru.

Muzikál vznikl v produkci třinecké KC Trisia. Další představení se uskuteční 6. října a poté bude následovat tour po deseti městech České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám