Hlavní obsah

Nový kurz pomůže zájemcům, kteří by se rádi uplatnili v personální oblasti

Novinky, Alois Miarka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pilotní kurz HR Akademie začal v pátek 20. září na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Jeho cílem je pomoci zkvalitnit práci stávajících manažerů lidských zdrojů a také vyjít vstříc studentům a absolventům vysokých škol.

Foto: Libuše Miarková

Foto z úvodní přednášky kurzu HR Akademie na ostravské Ekonomické fakultě.

Článek

Mnozí z nich by se rádi v personální oblasti perspektivně uplatnili a ještě před nástupem do praxe by chtěli poznat, jak fungují procesy ve firmách. O pěti pátcích a sobotách v měsíci září a říjnu navštíví kurz také Kateřina Kashi, absolventka oboru Podniková ekonomika a management. V současné době se druhým rokem věnuje doktorandskému studiu na Ekonomické fakultě. Proč se přihlásila do kurzu HR Akademie?

„Jsem upřímně nadšená tématy přednášek, které podle mého názoru plně reflektují všechny činnosti HR manažerů a jejich oddělení. Již delší dobu se zabývám problematikou vzdělávání a rozvoje zaměstnanců a také jejich hodnocením. Těším se proto na moduly věnované personálním procesům a principům tvorby kompetenčních modelů a jejich praktickému využití,“ uvedla Kateřina Kashi.

„Kurzy vede pět zkušených manažerek z praxe. Ty podle mého názoru nejlépe dokáží prezentovat všechny oblasti HR. Znají nejen teoretická východiska, ale také poradí, jak je uplatnit přímo ve firmě. Všechny lektorky mají excelentní hodnocení a na všechny se těším,“ dodala Kateřina Kashi.

Strategickému řízení lidských zdrojů se ve svých hodinách bude věnovat Lenka Pavelková-Šnyrch, personální ředitelka MSA Dolní Benešov, která je zároveň odbornou garantkou HR Akademie. Účastníci kurzu se těší i na přednášky Rostyi Gordon-Smith, jež patří mezi padesátku nejúspěšnějších personalistů světa a má bohaté zkušenosti ze svých manažerských pozic v globálních i lokálních firmách v Hongkongu, Japonsku, Kanadě a dalších zemích.

Do tvorby kompetenčních modelů a jejich využití v praxi zasvětí budoucí HR manažery Eva Tmejová, personální ředitelka společnosti Dalkia Česká republika, na personální procesy se zaměří Ivana Tovaryšová, personální manažerka a. s. VÍTKOVICE, a o důležitých ukazatelích z oblasti lidských zdrojů bude přednášet Ilona Urbanová, personální ředitelka OKIN BPO.

I když pilotní HR Akademie v Ostravě je teprve na počátku, podle informací Evy Králíkové, manažerky vnějších vztahů Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava, se již nyní hlásí zájemci o následující kurz v letním semestru. Vedle studentů se jedná zejména o pracovníky personálních útvarů středních a velkých firem z Moravskoslezského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám