Hlavní obsah

Nový divadelní rok v Dobrušce zahajuje Soukromý skandál

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani v novém roce nepřijdou příznivci divadla v Dobrušce zkrátka. Již 27. ledna pokračuje ve Společenském centru pestrý seriál, v němž se představují profesionální pražská divadla a české herecké špičky. Tentokrát je na programu inscenace Soukromý skandál.

Foto: Lenka Hatašová (divadlo Studio DVA)

Kryštof Hádek a Eva Holubová

Článek

Tuto originální hru, která je považována za oživení divadelní scény pro její aktuálnost a jednotlivé narážky na dnešní dobu, politiku a nemoci, uvádí Divadlo Studio DVA.

Inscenace Soukromý skandál je s úspěchem prezentována jako komedie o lásce v době finanční krize. Její autor i režisér v jedné osobě, a mimochodem také režisér úspěšného filmu Taková normální rodinka, Patrik Hartl o ní řekl: „Pokusil jsem se napsat popkulturní hříčku o tom, co se stane, když se mladý, schopný manažer dostane vlastní vinou v období ekonomické krize do průšvihu. Potřebuje prachy, protože má hrozný dluhy, a rozhodne se udělat nestandardní věc. Zneužije svého vlivu na nadřízenou, aby se z toho průšvihu dostal. Přitom ale vůbec nepočítá s tím, že ta ženská má svůj vlastní svět, který on neumí odhadnout. Nepočítá s tím, že svou snahou vyvolá obrovský skandál, který vůbec neočekával.“

V roli mladého a cílevědomého Erika, který nešikovně investoval velkou částku peněz a kvůli splácení dluhů pošilhává po vyšší pozici firmě mobilního operátora, se na dobrušském podiu představí Kryštof Hádek. Jeho manželku Táňu bude hrát Kristýna Fuitová Nováková. Erikovu nadřízenou, kterou přitahují mladší muži, přezdívanou podle legendární britské premiérky Železná Lada, ztvární Eva Holubová a jejího manžela, významného virologa Maroš Kramár.

A podle čeho byly obsazeny role? „Já mám moc rád Kryštofa Hádka. Už jsem s ním dělal Absolventa. Je to pro mě kluk, který je schopný nést velkou dramatickou postavu způsobem přirozeným a autentickým za všech okolností. Přesto, že je to mladý herec, tak zvládá i veliký postavy,“ vysvětlil v jednom rozhovoru Patrik Hartl. 

Z dostupných informací lze zjistit, že vynikajícím nápadem se ukázalo obsazení bývalého hlasatele České televize Alexandra Hemaly do role moderátora televizních novin, posunujícího děj kupředu. Velice vtipnému a neobvyklému způsobu provedení zpravodajských relací s charakteristickou znělkou se diváci pravidelně smějí po celé představení. Stejně tak by tomu mohlo být i v Dobrušce, kde pořadatelé hlásí velký zájem o vstupenky.

Druhým letošním přestavením bude 27. února Lo Stupendo s Václavem Vydrou, Simonou Postlerovou, Martinem Zahálkou a dalšími známými herci. Na 25. března je pak připraven Můj báječný rozvod, v němž již mnoho sezón exceluje Eliška Balzerová.  

Reklama

Výběr článků

Načítám