Hlavní obsah

Novoroční koncert Májováku s pěvci ostravské operní scény

Novinky, Petr Ženč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční novoroční koncert chystá na 1. ledna 2017 Symfonický dechový orchestr Májovák Karviná. Tentokrát se špičkovými vokálními i instrumentálními sólisty a pod řízením šéfdirigenta orchestru Ondřeje Packana.

Foto: Petr Ženč

Plakát k novoročnímu koncertu

Článek

Sopranistka Veronika Holbová, tenorista Peter Svetlík, barytonista Adam Grygar a fagotista Jan Soukup budou hlavními protagonisty novoročního koncertu, který se koná v Městském domě kultury v Karviné.

V jejich podání zazní árie ze slavných oper a operet Wolfganga Amadea Mozarta, Giuseppe Verdiho, Giacoma Pucciniho a Franze Lehára. Fagotista Jan Soukup přednese virtuózní Concertino pro fagot Julia Fučíka, od jehož úmrtí v roce 2016 uplynulo rovných 100 let. 

Májovák pro své posluchače ovšem připravuje také orchestrální díla. Návštěvníci koncertu se tak mohou těšit na skladby ostravského autora Pavla Staňka (Frýdlantská suita), Jamese L. Hosaye (Persis Overture) nebo na mimořádně působivé dílo slavného Alfreda Reeda Praise Jerusalem! Právě tuto kompozici Májovák připravuje na největší světovou soutěž symfonických dechových orchestrů na světě World Music Concours v nizozemském Kerkrade, které se zúčastní po dlouhých 28 letech příští rok. 

Novoroční koncert se koná v Městském domě kultury Karviná 1. ledna 2017 od 16.00 hodin pod záštitou primátora města Tomáše Hanzela a za podpory statutárního města Karviné a Nadace Landek. Vstupné na koncert je dobrovolné před vstupem do sálu. Vstupenky budou k dispozici na Městském informačním centru v Karviné-Fryštátě a v pokladně Městského domu kultury od pondělí 5. prosince.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám